wkg Napisano 2 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2017 Piasta jak w temacie: http://www.bikeatelier.pl/kola-i-komponenty/piasty-tylne/piasta-dt-swiss-240s-cl-tb-tyl. To okazja czy jest jakiś haczyk ? Chciałbym zapleść koło u daveo. Potrzebuję piastę na 12/142 Maxle Lite, są adaptery za okł 100 złotych. Warto kupić ? Będzie bardziej twała czy tylko lżejsza od 350s ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majkelpee Napisano 2 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2017 piasta pewnie jest z wyprzedaży wzięta od dt4you.com ja tak kiedyś kupiłem dtswiss'a 350 zamiast za 600-700zl zapłaciłem 400zł. Na wyprzedaży są piasty i inne cześci które DT swiss wyprodukował jako OEM. Normalnie sprzedają bez naklejek ale jak się poprosi to naklejki dodadzą bikestacja też często daje tak piasty ode dt4you. link do wyprzedaży; http://www.dt4you.pl/page_inny2_sklep.php?osCsid=a5a258fb32d64c7eafec6622587abed0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 2 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2017 Fajnie, dzięki z info : ) Fajne kółka tam mają: XM 1501 SPL 29. Tylko piasta jakaś dzielona, nie wiem co to jest ; (( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MD11 Napisano 2 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2017 No nie wiem czy to taka okazja skoro to jest model na obręczach o szerokości 20mm, a za ~1600 zł można zamówić koła na piastach 350s i nowszych obręczach 22.5mm lub 25mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 2 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2017 Nie wiem jeszcze jak z tych kół rozczytać piasty i szerokość. Ale dzięki za info ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MD11 Napisano 2 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2017 Ups, przepraszam! W modelu XM były jednak obręcze 22.5mm (pomyliło mi się z XR). Tutaj jest katalog 2016: https://www.dtswiss.com/Resources/suport/Catalog/DT-Swiss-Booklet-2016-English.pdf. Na stronie 44 jest szerokość i waga tych kół (zakładam, że to ten rocznik). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 2 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2017 Dzięki ! Ale to i tak nie wiadomo co tam jest wsadzone, chyba lepiej polować na okazje wszystkich komponentów oddzielnie i sobie złożyć ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majkelpee Napisano 2 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2017 jeśli Ci to ktoś dobrze zaplecie to czasem warto samemu budować koła. Tylko samemu warto wybrać komponenty, ale np. dł szprych dać zaplataczowi do dobrania - splatałem sobie i dziewczynie łącznie 4 komplety kół ale raz się pomyliłem na podst. kalkulatora z neta. Od Daveo kupowałem adaptery kiedyś ale jak zaplata to nie wiem, natomiast legendą u mnie w Krakowie ( i ogólnie podobno koła z całej PL) w tym temacie jest Pan Andrzej Rybski (pseudo: inż Szprycha xD). podobno robi cuda z kołami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.