Skocz do zawartości

[Pancerze] Gdzie kupić rurkki do linek bez pancerza?

topspeed_krk

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

W moim rowerze Wheeler linki prowadzone są górną rurą ramy. W środkowej odcinku ramy były to oryginalnie to rurki bez pancerza (stosunkowo sztywne, plastikowe).

Czy ktoś orientuje się jakie rurki zastosować oraz gdzie takowe można kupić?

Jedyne co znalazłem to rurki węglowe czarne dostępne w wielu rozmiarach. Czy rurki węglowe będą odpowiednie?

Nie chce mi się wierzyć, że nie ma dedykowanych rurek bez pancerza.

Napisano

w Krakowie było mi ciężko znaleźć oryginalne rurki do systemu zamkniętego bo pewnie o takim mówisz? ja w miejscach prostych odcinków dawałem różnie, albo koszulkę termokurczliwą o średnicy 1-1,5mm (w metrach sprzedawane w castoramie) albo z zaprzyjaźnionego sklepu brałem rurki które były włożone do ramy roweru przed jego złożeniem - te które są żeby ułatwić przeciągnięcie linek z wewnętrznym prowadzeniem kabli. tylko te dwa patenty nie są jakośc mega sztywne. ale dają rade ;) syfu w kablach niema :D

Napisano

Koszulki termokurczliwe, ewentualnie końcówki uszczelniające np XTR i na nie ( tzn na końcówki ) nałożyć też termokurczkę. Jest to stosunkowo dobry patent. Miałem tak i to się sprawdza.

Napisano

Aligator też robi taki patent, tylko że sprzedają w komplecie z koralikami i końcowkami pancerzy. W Karkowie gdzie mają aligatora samych rureczek nie sprzedają :( wiem bo sam chciałem kupic. Jak gdzieś trafisz to daj znac ;)

• 3 tygodnie później...
  • 3 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...