Skocz do zawartości

[Zabezpieczenie] jaki u-lock

yfee.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Postanowiłem znów zakupić rower po tym jak pisałem w grudniu skradziono po dwóch dniach, lecz przy zamawiania os razu chce jakieś lepsze zabezpieczenie dorzucić do tego. Mój wybór padł na u-lock. Trochę poczytałem na ten temat i ciężko mi stwierdzić które będzie najlepsze. Potrzebuję cos średnich rozmiarów, w miarę grubego - co ważne z dobrym zamkiem. Poleci ktoś coś do 250 zł?

Używam Kryptonite Series 4, tylko długość STD. LS był za duży i za ciężki, wymieniłem na standard

Niestety jest to klocek, ok. 1.5kg ale coś za coś. Ja to wożę w plecaku.

Przynajmniej czuję się bezpiecznie, jak przypinam gdzieś na mieście rower.

Jak chcesz bezpiecznie, bierz Kryptonite

Przeglądając różne u-locki zwróciłem większą uwagę na kryptonite. Problem mam teraz bo nie wiem która wersję wybrać żeby była najbardziej optymalna. Nie miałem nigdy w rękach tego typu zabezpieczenia. Jest ktoś w stanie może jeszcze polecić konkretny model popierając argumentami?

Czy bardzo duża jest różnica pomiędzy kryptonite series 4 a new york? Opłaca się aż tyle dokładać?

@yfee.

do zabezpieczenia jednego roweru wystarczy Evolution Series 4 STD czyli wersja która ma 23 cm, posiada wkładkę dyskowa która jest stosowana w większości u-locków, podwójne ryglowanie (obydwie końcówki u-locka są blokowane przy zamknięciu co utrudnia kradzież, np jeśli przypninasz go  do barierki złodziej będzie musiał wykonać dwa ciecia aby ukraść rower).

Najlepiej przypinać rower do barierek, elementów na stale przymocowanych do podłoża, omijał bym znaki drogowe. Złodzieje raczej omijają rowery przypięte u-lockami

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...