Gość Napisano 2 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2017 Jak w temacie - przymierzam się właśnie do zakupu spodenek kolarskich, w cenie na którą patrzę można znaleźć sporo takich z szelkami oraz bez. Które polecicie bardziej? Oraz dodatkowo - czy można kupić dobre spodenki do 100zł? A może do 150zł? Ktoś coś poleci? Moje pierwsze to były najtańsze z Deca (30-40zł), które wygniotły się po 5 wyjściach na rower.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 2 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2017 W spodnaich na szelkach nie masz efektu ich "spadania" z tyłka, co moze pojawic sie w spodenkach bez szelek słabo dopasowanych, nie masz tez "gumy" w pasie, wiec niby powinno byc wygodniej. Natomiast spodnie na szelkach powinny byc bardzo dobrze dopasowane, za krótkie szelki ... beda prowadzić do włażenia gaci w tyłek, co przy marnej wkładce bedzie szczególnie dokuczliwe ;-) Osobiscie jak mam jechac gdzies dalej ~100km zakladam na szelkach. Miedzy 50-100 zakladam co pierwsze wpadnie w reke. do 50km zakladam krótkie getry biegowe bez wkladki A spodnie na Zime długie to tylko szelki ;-) EDYTA: A wlasnie jest tez jedna wada spodni na szelkach, Czasem trzezba kombinowac ( zależy od modelu ) żęby sie odsikać, nie mowiac juz o grubszych tematach ;-) ;-)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 2 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2017 Ja może jeszcze mało wyrobiony, ale przy 40-50km potrzebuję wkładki. Chciałbym kupić spodenki z dobrą wkładką, która nada sie i na 50km i na dłuższe wypady także a jednocześnie posłużą trochę czasu Zimowe mam bez szelek, na krótkie wypady były OK. Czy mógłby ktoś polecić dobre spodenki na lato z wkładką, ale najlepiej nie przekraczające 150zł ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gregory34 Napisano 2 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2017 Zobacz to http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=17206880&order=m&id=110179 Kallisto ma teraz wyprzedaż,fajne spodenki z dobrą włoską wkładką Dolomiti. Mieszczą się w twoim budżecie i myslę że za taka kasę nie znajdziesz nic lepszego.Mam i polecam na krótsze i dłuższe jazdy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudeusz09 Napisano 2 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2017 Poszperaj w decathlonie. Całkiem przyzwoite gacie na szelkach mają. Co do samych szelek to mogę jedno napisać. Jak raz spróbowałem to więcej nie wróciłem do zwykłych spodenek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 2 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2017 Dzięki ! Tak więc spróbuję szelek - do tej pory miałem jedynie Decathlonowe kolarki podstawowe za 30zł, ale wkładka bardzo szybko się zużyła, długie zimowe - służą całkiem OK, oraz szorty MTB z wkładką - na razie są w porządku, ale to nie jest ta wygoda co przy kolarskich. Z lepszych, szelkowych w Deca widziałem dwie serie: 500 (119zł) oraz 700 (199zł). 500tkę chyba zaraz zamowię, ponieważ w sklepie internetowym jest na sporej promocji (za 59zł) ale .. po prostu chętnie spróbowałbym odzieży także poza Deca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siimon Napisano 2 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2017 Polecam BMC nowatex oraz Forza Sport. Tanio, dobrze i z Polski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz_K Napisano 2 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2017 Ja kupiłem dziś 500 czarno niebieskie z Deca - te w promocji za 59zł - bardzo fajna miękka wkładka, co prawda dzisiaj testowo zrobiłem 20km, ale bardzo fajnie - nie odczułem jakiegokolwiek dyskomfortu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 2 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2017 Kupiłem także czarno-niebieskie na promocji - wkładka pomarańczowa, więc ta już całkiem spoko z tego co rozumiem. Leżą bardzo fajnie, teraz to już mam czarno-niebieski komplet BiTwinowy, niemniej chętnie sprawdziłbym także inne marki Kallisto zwłaszcza z promocją także wydaje się super sprawa, zwłaszcza na dłuższe wyprawy. siimon, które polecisz egzemplarze od BMC i Forza Sport ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siimon Napisano 2 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2017 Forza najtańsze z pomarańczowa wkładka, trochę ponad 100 za spodnie wg własnego projektu. 316km w terenie i d wyszła bez szwanku. BMC nie pamiętam niestety ale chyba wszystkie wkładki mają ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2017 A jak z szelkowymi majtami od Rogelli? Uzywal ktos? Jak do tej pory mialem od nich skarpety merino i czapke lazio;-) obie rzeczy bardzo ok. Ceny przystepne za te ich produkty. Mysle czy by nie zrobic z Rogelli marki pierwszego wyboru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2017 Kupiłem Decathlonowe spodnie na szelkach 500 (polyester) oraz Kallisto (lycra), niestety te drugie muszę wymienić bo nie ten rozmiar. O wkładce napiszę jak więcej pojeżdżę i na tych i na tych, natomiast jak chodzi o materiał zdecydowanie wolę lycrę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakunec Napisano 8 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2017 Jaki masz rozmiar spodenek z Decathlonu oraz jaki kupiłeś rozmiar Kallisto. Na mnie dobrze leży L-ka z Deca i zastanawiam się jaki rozmiar wybrać Kallisto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 8 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2017 Z Deca spodenki XL, natomiast góra L - taki zestaw był najlepiej dopasowany (szerokie uda). Kallisto XL okazały się ciut za małe - materiał jest trochę mniej rozciągliwy. Sprawiają wrażenie natomiast sporo lepszych / droższych - o wkładce napiszę w weekend gdy porównam. Wymiana zupełnie bezproblemowo, wysyłają od razu po mailu kolejne - nie czekają na oddanie pierwszych - obsługa super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemcio Napisano 8 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2017 A czy zdarzyło się komuś używając spodni z szelkami na gole ciało poobcierać sobie sutki?? Może poobcierać to za dużo powiedziane. W pewnym momencie zacząłem czuć pieczenie nie do zniesienia i zatrzymałem się i założyłem szelki na koszulkę bo dłużej bym nie wytrzymał. Zawsze zakładałem na koszulkę szelki i było super. Założyłem raz na gole ciało i przeżyłem dramat. Teraz idzie lato i zastanawiam się czy kupić z szelkami czy bez bo boje się powtórki z rozrywki. Te których używałem to Berkner. Chyba ze popełniam jakiś błąd i może mi ktoś podpowie jakiś sposób. Jak sobie z tym radzicie ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 8 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2017 no zawsze możesz pod szelki - czyli jakby pod spodnie - założyć podkoszulkę/potówkę/siatkę pod kamizelkę kolarską. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bart666 Napisano 10 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2017 Witam, Ostatnio kupowałem po raz pierwszy spodnie na szelkach bo już nie mogłem dłużej się męczyć w szortach + osobny pampers. Wybór padł na https://attiq.net/crivetz-power-series-spodenki-meskie.html Pierwsze użycie - na początku jazdy miałem uczucie ślizgania się na siodełku ale to po 5 km minęło. Bardzo wygodnie się jechało. Nic nie odstawało, obcierało. Prawie jak druga skóra. Nie wiem jak ja mogłem tyle tysięcy kilometrów przejechać bez takich spodenek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2017 Więc tak jak obiecałem - Kallisto Elite Diamond Blue z zieloną wkładką mogę jak najbardziej polecić - dziś zrobiłem 50km, materiał super (lycra), podobnie wkładka, całość - bardzo wygodna. Oceniłbym je jako lepsze niż B'Twin na szelkach 500, choć i te (zwłaszcza na promocji) są po kilku użyciach bardzo w porządku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakunec Napisano 11 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2017 arturooo3 nie masz wrażenia, że w Kallisto wkładka mogłaby być wszyta trochę bardziej do tyłu. Gdy pochylę się na rowerze z przodu jest je trochę dużo, nie przylega dobrze, tylko trochę się rusza co powoduje otarcia pachwin. Nie znam się na tym, bo po B'Twin 500 to moje drugie spodenki z wkładką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gregory34 Napisano 12 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2017 @arturooo3 mówiłem że będziesz zadowolony z Kallisto @szakunec mam 2 komplety z Kallisto jeden z zeszłego sezonu ,parę km w nim już przejechałem i drugi zakupiony niedawno i nic takiego nie zauważyłem u siebie.Może źle dobrałeś rozmiar. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakunec Napisano 12 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2017 Raczej rozmiar jest ok. Są bardzo dopasowane, w rozmiar mniejszy chyba bym się już nie wcisnął. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2017 Nie napisałem jeszcze tylko o jednej różnicy - w B'Twin wkładka jest jakby większa, wręcz nieco zbyt duża - nie przeszkadza, ale takie spostrzeżenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.