BartekTNUTS Napisano 1 Czerwca 2017 Napisano 1 Czerwca 2017 Witam! Otóż ostatnio kupiłem od kolegi ramę dartmoor street fighter i zamierzam z mojego dotychczasowego roweru jakim jest B-twin Rockrider 340 przełożyć cały osprzęt na ową ramę i tu pytanie, czy nie było by z tym jakichkolwiek problemów ? Chodzi mi głównie o to, czy wszystko by się wpasowało np, jakaś sztyca, korby etc. Dodam, że to pierwsza moja styczność z takim czymś, więc proszę o wyrozumiałość.
Gość Napisano 1 Czerwca 2017 Napisano 1 Czerwca 2017 Przede wszystkim zdajesz sobie sprawę że nie ma to absolutnie sensu?
Pidzej Napisano 1 Czerwca 2017 Napisano 1 Czerwca 2017 https://www.decathlon.pl/rower-mtb-rockrider-340-26-id_8302232.html?gclid=Cj0KEQjw9r7JBRCj37PlltTskaMBEiQAKTzTfBt7_jBuHZUQzPJ57wWBzHe-aNVMDnaC-Yf-T8M0XQoaAvZ08P8HAQ Ograniczenia w użytkowaniu Nieodpowiedni do XC, All Mountain, Enduro, BMX. http://www.bikekatalog.pl/2010//komponenty/594/Dartmoor.Street.Fighter/ Uniwersalna rama stosowana m.in do Enduro, 4X, FR i lekkiego DH.
Sobek82 Napisano 1 Czerwca 2017 Napisano 1 Czerwca 2017 Som piwoty w ramie? som to przekładaj i zapierniczaj co siem pytosz czy da rade jak nie ma dać jak da Pozdrower
Borsuczy Napisano 1 Czerwca 2017 Napisano 1 Czerwca 2017 Jak dla mnie to wygląda na projekt roweru do lansu. To nie ma sensu, geometria ramy Dartmoora służy do czegoś, czego osprzęt b tłina nie wytrzyma. Zrobisz sobie z tego bułkowóz, a skacząc na tym stworzysz sobie wielkie ryzyko utraty zdrowia.
Gość Napisano 2 Czerwca 2017 Napisano 2 Czerwca 2017 Lans lansem, ale "amor" 80mm zupełnie upośledzi ten rower.
BartekTNUTS Napisano 2 Czerwca 2017 Autor Napisano 2 Czerwca 2017 Przede wszystkim zdajesz sobie sprawę że nie ma to absolutnie sensu? Zdaje jak najbardziej, ale zamiar jest taki, aby po przełożeniu tych części stopniowo z czasem je zmieniać/wymieniać na lepsze. Aktualnie nie mam gotówki więc kombinuje jak mogę. Ramę kupiłem po taniości od kumpla i szkoda mi jej zmarnować. Jak dla mnie to wygląda na projekt roweru do lansu. To nie ma sensu, geometria ramy Dartmoora służy do czegoś, czego osprzęt b tłina nie wytrzyma. Zrobisz sobie z tego bułkowóz, a skacząc na tym stworzysz sobie wielkie ryzyko utraty zdrowia. Mądrze powiedziane. Elementy lansu na pewno chciałbym tam umieścić aczkolwiek nie chce robić nic na pokaz, tylko samemu w miarę możliwości złożyć rower i stopniowo go ulepszać. Głównie to chcę się czegoś nauczyć bo rowery mega mnie pochłonęły, problem w tym, że moja wiedza na dzisiejszy dzień jest dosyć uboga. Jeszcze co do tego skakania to powiem ci, że nie jeżdżę w ten sposób głównie praktykuje jazdę na kole itd. ale muszę dodać, że w tym temacie również jestem amatorem więc myślę, że ten osprzęt na początek zdał by egzamin. Dzięki za odpowiedź!
Gość Napisano 2 Czerwca 2017 Napisano 2 Czerwca 2017 Tyle sprawdź jak nisko będzie główka gdy wsadzisz tam amor 80mm. Możliwe że zaczniesz zbliżać się pedałami niebezpiecznie blisko ziemi.
Borsuczy Napisano 2 Czerwca 2017 Napisano 2 Czerwca 2017 Według mnie najlepiej by było jakbyś bi tłina zostawił takim, jakim jest, miałbyś sobie takie jeździdło a na tym Dartmoorze składaj drugi rower.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.