mikro123 Napisano 1 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2017 Pisałem w ogólnym temacie o kaskach, ale nikt nie odpisał, więc zapytam tutaj: jaki kask szosowy kupić do 250-300zł? Najważniejsze, żeby był jak najlżejszy i dobrze przewiewny jak na tę cenę. Wagowo raczej nie zejdę poniżej 230g, ale nie jest zawodowcem, żeby odczuć różnicę 50g. To co znalazłem poniżej tej kwoty i wygląda spoko: Uvex Boss Race, Giro Trinity, B'Twin 500, Giro Foray. Najbardziej przekonany jestem do tego Uvexa, jest w miarę tani, lekki i ma regulację. Jakieś opinie o tych modelach lub innych? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siimon Napisano 1 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2017 Ja się napaliłem na Catlikea, na szczęście pojechałem go przymierzyć przed zakupem. Tobie też to radzę. Nic sensowniejszego przez Internet się nie dowiesz. Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikro123 Napisano 1 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2017 Jak się nie dowiem? Przecież zapytałem głównie o wagę i wentylację a to parametry, których nie przetestuję w sklepie. Poza tym sprzęt z internetu można bezproblemowo oddać gdyby mi coś nie pasowało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
byh81 Napisano 1 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2017 No właśnie że przetestujesz. Zakładasz na czajnik i czujesz czy jest ciężki czy nie, z wentylacją jest tak że im więcej dziur tym bardziej wieje. A skoro podchodzisz do zakupu w ten sposób to życzę powodzenia, w końcu kto bogatemu zabroni ;-) ja przymierzyłem w kilku sklepach chyba ze 30 kasków nim trafiłem na taki który mojej głowie odpowiada (niby mam rozmiar 61 jednak mam głowę szeroką i każdy kask uciskał mnie po bokach) a gdybym miał podejście jak Ty (zawsze można odesłać jak nie będzie pasował) to bym ze 300 zł popłynął na samych kosztach wysyłki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikro123 Napisano 1 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2017 @byh81 racja, ale z drugiej strony mogę też zaoszczędzić czas jazdy po sklepach jak zrobię listę pewnych modelów. Poza tym sesja się zbliża to mało czasu mam na odwiedzenie sklepów, a kask by się przydał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imar Napisano 1 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2017 Kupowanie kasku przez internet bez przymiarki go, jest słabym pomysłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikro123 Napisano 1 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2017 Eh, zadałem pytanie o polecenie kasku, napisanie możliwych wad danego modelu jeżeli ktoś miał z nim styczność, a nie metody jego kupna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.