siimon Napisano 1 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2017 Temat jest niejako kontynuacją tego. Tu jednak skupię się na tylko jednym rowerku. Romet Pinio, sam kiedyś takim jeździłem, niestety na przestrzeni lat trafił na złomowisk. Z pomocą przyszedł OLX, za jakieś grosze kupiłem to Rowerek z jednej strony miał być w oryginalne, ale musi być też atrakcyjny dla 3 latki Poszycie siodełka i chwyty to moje rękodzieło - naturalna skóra. To chyba jedyne rzeczy, które odbiegają od oryginału. Koła, błotniki, kierownica, kółka boczne, pedały a nawet dzwonek wszystko jest z epoki. Rama jest pomalowana proszkowo, na główce oraz podsiodłowej są naklejki wydrukowane na sicie na wzór oryginalnych. Kolejne odstępstwo od oryginału, to zamiast "pinio" namalowane po jednej stronie jest imię nowej użytkowniczki. Większość śrubek wymieniłem na mosiężne, kompatybilne z płaskim śrubokrętem. Błotniki są wypolerowane na prawie lustro, może kiedyś to poprawię. Tak to się teraz prezentuje. https://www.forumrowerowe.org/gallery/image/21516-img-20170531-105921/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Carraluch Napisano 1 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2017 Piękny, gratulacje. Ja jeździłem na modelu "Bobo" i kumple, którzy mieli bliźniacze rowerki "Pinokio", strasznie ze mnie łacha darli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Garlock Napisano 2 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2017 Pięęęęknyyyy! Tylko wywal te boczne kółka. Pociecha szybciej nauczy się jeździć bez nich (sprawdzone osobiście) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borsooq Napisano 13 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2017 Super. Piękny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siimon Napisano 13 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2017 Tylko wywal te boczne kółka. Kółka jak na razie pomagają, szczególnie w początkach stuntu. Będę je podnosił po kilka centymetrów, w końcu się ich pozbędziemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi