Szpatulkonos Napisano 1 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2017 Witam, mam problem.Nie zaczyna się optymistycznie i tak też nie jest Ostatnio miałem dużo problemów z hamulcami i zdecydowałem się na serwis. Po serwisie wszystko pięknie, ale zauważyłem po ostrzejszej jeździe że rosi mi się płyn po przewodzie ze środka śruby, która wchodzi w klamkę od hamulca wraz z przewodem. I proszę o radę, a nie mądrość w stylu: kup magure, kup inny, wywal to, ten typ tak ma itp. Pozdrower, Kamil. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 1 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2017 Nowy insert + oliwka i powinno być po problemie. Koszt to jakieś 7 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 1 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2017 Najpierw spróbuj dokręcić bez zmiany baryłki i insertu. Z wyczuciem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szpatulkonos Napisano 1 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2017 Dzięki za info, spróbuję dokręcić i dam znać wieczorkiem co i jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 1 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2017 Moja rada: używaj czytelnych czcionek. Jakie miałeś problemy z tymi hamulcami? Najsensowniejszą poradą w ich przypadku jest wymiana na cos sensownego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szpatulkonos Napisano 1 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2017 Uważam kolego że czcionka jest czytelna ale ok Nie chcę wszczynać gównoburzy bo nie o to tu chodzi.A co do hamulców, lubiły się przycinać tłoczki, blokował się hamulec, czasem bez przyczyny klamka się zapadała na zjeździe ale po chwili pompowania wracała do normy.Dla mnie też jest to sensowne wyjście ale planuję zmianę w przyszłym sezonie sprzętu i nie inwestuję już w ten Ale na przyszłość, co uważasz za coś sensownego? Nowy rower w miarę możliwości klasy SLX/XT. Głównie do maratonków albo zabawy typu single na srebrnej. Myślałem powiem szczerze nad Shimano z radiatorkami. Witajcie,lekko dokręciłem metalową baryłkę i czekam na efekty. Po przejechaniu z pracy nie zauważyłem żeby ciekło ale dopiero w weekend w terenie sprawdzę Trzymajcie kciuki P.S. Macie pomysły na zmniejszenie tej gumowej otoczki? Jest bardzo szeroka od nowości i ciągle mi spada w dół przewodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Witboj Napisano 3 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2017 Po prostu oklej najpierw linkę odrobiną taśmy parcianki i już ta gumowa otoczka nie spadnie (tzn. najpierw zsuń i oklej miejsce, w którym ma być). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi