Lukasz_K Napisano 1 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2017 Witam, czy ktokolwiek korzystał z rozwiązania Topeak Ninja P - chciałbym taką pompkę zakupić, ale chciałbym się zapytać czy ktokolwiek z niej korzystał i czy ktoś może wie, jakie max.ciśnienie udało mu się uzyskać w kole np.szosowym? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzyboo Napisano 1 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2017 Ja mam u siebie w szosie i sprawuje się całkiem dobrze. Ważne, żeby jej za mocno nie rozpierać w sztycy, bo później ciężko wyciągnąć. Co do ciśnienia się nie wypowiem, bo na razie użyłem raz, ale oponę 28mm udało się nabić do tych 5-6 atmosfer bez problemu oceniając po ugięciu opony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akossik Napisano 22 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2017 Czy ktoś jeszcze wyda opinię na temat tej pompki. Również jestem nią zainteresowany. Rozwiązanie ze schowaniem pompki w sztycy wydaje mi się bardzo interesujące. Na szczęście używam w trasie pompki sporadycznie, w ciągu ostatniego roku to nawet chyba ani razu (a przejechane około 4k), ale wiadomo, że mieć przy sobie trzeba. Zastanawiam się tylko jakie minusy ma ta pompka. Bo z plusów wychodzi mi, że: + cena nie jest szczególnie niska, ale to wydatek na lata, więc na tle konkurencji nie jest też jakaś zaporowa + ciekawy system mocowania (jak to się sprawdza w praktyce? nie lata ta pompka w środku sztycy?) + teoretyczna możliwość nabicia dużego ciśnienia (pompka używana będzie w rowerze szosowym, zdaję sobie sprawę, że jest to urządzenie awaryjne i nie oczekuję, że napompuję nią dętkę z taką łatwością jak dużą pompką stacjonarną, ale ciekawi mnie czy w ogóle napompuję? Na jakiejś niemieckiej stronie znalazłem opinię, że spore problemy występują już z napompowaniem do 3 barów. Czy ktoś może potwierdzić lub zdementować tą informację?). Na minus w mojej opinie wypada brak wężyka i dostrzegam tylko tyle. Czy ktoś mógłby mnie uświadomić w innych wadach tej pompki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.