Mikolaj_pl Napisano 31 Maja 2017 Udostępnij Napisano 31 Maja 2017 Zabieram się do kupna roweru pod siebie i po odwiedzeniu kilku sklepów w Olsztynie najbardziej pasował mi rower Specialized Rockhopper Comp 29. Spodziewam się, że to nie jest najlepszy wybór pod kątem cena jakość i podobno płaci się tu za naklejkę ale o marce dowiedziałem się dopiero od sprzedawcy po moich pochlebnych opiniach po testowej jeździe. Jeździłem również innymi rowerami w cenie około 3tyś, nawet miałem okazję przejechać się moim wyborem na podstawie komentarzy internetowych czyli Romet mustang 29 1. Może regulacja może rozmiar ramy sam nie wiem ale w mojej cenie wybrałem jak mi pasowało. Trochę w Specialized martwi mnie osprzęt więc myślałem coś ulepszyć, więc gdzie można kupić samą ramę od tytułowego roweru? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BrianGilcrest Napisano 1 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2017 Proponuję nie szukać ramy tylko poszukać jakiegoś używanego rockhoppera w specyfikacji expert lub pro w roczniku 2015/2016 np.https://www.olx.pl/oferta/specialized-rockhopper-expert-evo-650b-CID767-IDkY9YV.html#f5ff3574e3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj_pl Napisano 1 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2017 Cena nie skłania do zakupu. Za 3200 można kupić nowy i sprzedawać z niego nowe graty. Dalej proszę o jakieś wskazówki gdzie kupić samą ramę. Może ktoś kupił ramę tej firmy w USA. Mam tam znajomych więc istnieje możliwość sprowadzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olek19 Napisano 5 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2017 ja rozumiem co byś chciął ściągać ze stanów epica czy stumpjumpera, ale najprostszą aluminiową konstrukcje to chyba nieco przesada zważ też to że mało ludzi o tym wie ale ceny w sklepach internetowych w stanach są podawane w kwocie netto bo tam każdy stan ma inny podatek vat i dopiero doliczają go do konkretnego zamówienia, ty sprowadzając taką ramę do Polski musisz jeszcze od niej zapłacić cło i vat, cło liczone jest od ceny ramy + z kosztami wysyłki a vat od całość, dla przykładku kupisz coś za 1000 zł to zapłacisz średnio o 600-700 zł więcej i nie wierz w bajki że znajomy ze stanów nada Ci to jako gift i to przejdzie bo takie duże paczkiz automatu idą na rewizję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi