GoldenRC Napisano 31 Maja 2017 Napisano 31 Maja 2017 Witam, poszukuję siodełka do mojego roweru MTB. Powodem wymiany jest to że po dystansie 20km strasznie boli mnie już pupa od siedzenia. Jeżdżę różnie: raz full szosa, raz 50/50 szosa/las a czasem cała trasa jest po lasach itd. Obecnie posiadam Selle Royale Mach Custom z Krossa Hexagona X7. Próbowałem przemienić siodełko z roweru szosowego ( Active MTB FM 250D), ale nic to nie pomogło. W związku z tym szukam czegoś wygodnego na takie dłuższe trasy. Ważę 50kg. Budżet tak jak w temacie to 100zł. Dodam że na obecnym siodle krosa zrobiłem ~2500km. W tym sezonie dopiero zaczęło mi bardziej przeszkadzać.
Budensyn Napisano 31 Maja 2017 Napisano 31 Maja 2017 W twoim budżecie polecam WTB Rocket Sport. Uniwersalne siodełko do wszystkiego. Wygodne, układa się do tyłka po pewnym czasie, naszpikowane bajerami od WTB. Przelatałem na tym siodełku z 10 tysięcy km zanim wymieniłem je na... WTB Rocket Race
Dokumosa Napisano 31 Maja 2017 Napisano 31 Maja 2017 Przede wszystkim to siodło musi być dopasowane do szerokości dupy (w dużym uproszczeniu), pozycji, zastosowania i czy będzie dosiadane w pampersie czy nie. Nie słuchaj sugestii typu kup siodło typu X albo Y tylko poszukaj sobie gdzie masz w pobliżu dealera siodeł selle Italia, przejdź się do nich i cię za obmierzą (mają odpowiedni sprzęt). Potem dobierzesz coś ze sportouer (firma córka selle Italia i trzymją ten sam fitting co firma matka).
GoldenRC Napisano 1 Czerwca 2017 Autor Napisano 1 Czerwca 2017 Okej, a orientuje się ktoś gdzie w Krakowie lub Bielsku Białej dobierają siodełka? Bo samo selle italia chyba nie ma tam żadnego sklepu
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.