RainbowHunterPL Napisano 31 Maja 2017 Udostępnij Napisano 31 Maja 2017 Witam moją uwagę przykuły oleje firmy eLube czy ktoś ich używał i może się wpowiedzieć czy są dobre ? jeżdze głównie w suchych warunkach testowałem już następujące smarowidła Shimano Wet <------- Za rzadki przez co nieda się go precyzyjnie aplikować Shimano PTFE <----- Dobry aczkolwiek syfi troche napęd Motorex Dry power <----Totalny syf po 10km napęd zaczyna piszczeć Finish Line Cross Country <-------- Ładnie pachnie ale łapie okropnie syf nawet po porządnym wytarciu Rohloff <------ Klej na piasek Ale smaruje dobrze Finish Line Teflon <----- Wytrzymuje z 50km nawet odrazu po nasmarowaniu napęd nie chodzi cicho Brunox Top Kett <-------- Smaruje dobrze ale syfi napęd i śmierdzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RainbowHunterPL Napisano 1 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2017 Czy nikt nigdy nie używał tych oleji ? eLube? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Votius Napisano 2 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2017 Dość dziwne, że zwracasz uwage na zapach oleju. Według mnie czym bardziej śmierdzi tym jest lepszy. Ja używam Finish Lina tego czerwonego z teflonem jeżdżę tylko po suchym i po 500km nic nie piszczy, nie skrzypi, nie łapie syfu i łańcuch po 500km zachowuje się tak jakby go dopiero nasmarował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 2 Czerwca 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2017 https://www.forumrowerowe.org/topic/32488-smarowanie-zalety-i-wady-olejow-do-lancucha/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.