majordefy Napisano 31 Maja 2017 Napisano 31 Maja 2017 Witam Serdecznie wszystkich forumowiczów Jest to mój pierwszy temat na tym forum i jednocześnie post Otóż sprawa wygląda tak, że stoję przed wyborem kupna roweru. Sprawa nie jest prosta, ponieważ rower który mnie zainteresował jest niespotykany. Przeszukałem internet wzdłuż i wszerz... i nie udało trafić mi się na rower który chociaż troche byłby do niego podobny. Model CHT firmy Velotek nie istnieje ! Wogóle jakikolwiek rower VELOTEK , jeszcze do tego MTB graniczy z cudem. Nie zastanawiałbym się nad nim wogóle, gdyby nie fakt że jego osprzęt jest interesujący. Podsyłam link do ogłoszenia, gdzie będziecie mogli zobaczyć wszystko dokładniej https://www.olx.pl/oferta/rower-mtb-cht-velotec-deore-xt-full-CID767-IDj5jwB.html Proszę znawców tematu na wycene tego sprzętu, oraz jakąś radę Co to jest za firma ? Cytuj
Gawel76 Napisano 31 Maja 2017 Napisano 31 Maja 2017 (edytowane) KoszWysłane z mojego Lenovo YT-X703L przy użyciu Tapatalka Edytowane 31 Maja 2017 przez Gawel76 Cytuj
tobo Napisano 31 Maja 2017 Napisano 31 Maja 2017 Rower ma jakieś 10 lat. Być moze to chiński/tajwański wyrób dla jakiegos sklepu który ma swoją linię rowerow. Cytuj
wojtasin Napisano 1 Czerwca 2017 Napisano 1 Czerwca 2017 W Uppsali był kiedyś sklep o nazwie Velotek, składali jakieś rowery pod swoją marką, ale to było dawno temu (lata 2005-2007). Cytuj
majordefy Napisano 1 Czerwca 2017 Autor Napisano 1 Czerwca 2017 Dzięki za odpowiedzi Spotkałem się osobiście , popatrzyłem na ten rower Wygląda dosyć dobrze. Sprzedawca (osoba prywatna) twierdzi że jest to włoska marka , i oraz uważa że jest to klasa wyżej niż Cube. Oczywiście są to jego słowa które cytuje Gdybyście mieli wycenić, to jaką kwotę można by zapłacić za ten rower ? Oraz jak wystrzec się kupna kradzionego roweru ? Sprawdziłem numer ramy we wszystkich (?) dostępnych w internecie bazach roweró skradzionych i nigdzie on nie widnieje Cytuj
majordefy Napisano 1 Czerwca 2017 Autor Napisano 1 Czerwca 2017 Wiecie, bo pytam o ten rower bo mam konkretną możliwość wymiany mój smartfon za ten rower. Tak jakby wyszło że zapłacę za niego 1500 zł Czy 1500 złotych to dobra cena za ten rower ? Okazyjnie , normalnie czy drogo ? Prosiłbym w miarę szybką odpowiedź ,każdego kto ma jakieś zdanie na ten temat, gdyż oferta jest ograniczona czasowo hehe Cytuj
seraph Napisano 2 Czerwca 2017 Napisano 2 Czerwca 2017 A jaki jest stan zawieszenia? Sam komplet uszczelek do Tory to jest 100 zł, a jeszcze trzeba zrobić. Dochodzi jeszcze damper i łożyska wahacza. Napęd, hamulce też się zużywają. Do tego 20' rama w fullu to jest dla wysokiego chłopa. Ile masz wzrostu? Cytuj
Poochaty Napisano 2 Czerwca 2017 Napisano 2 Czerwca 2017 CHT bo ja nawet kilka lat temu na jakichś targach widziałem, ale nie mam pojęcia, co to było i gdzie. Swoją drogą bardzo lubię takie teksty typu "rower renomowanej marki" a w całych internetach nie ma wzmianki o marce... Duży rower przede wszystkim. Na sporego chłopa. No i staroć. Cena zależy przede wszystkim od stanu, bo to kwestia, co będzie do zrobienia. Cytuj
majordefy Napisano 2 Czerwca 2017 Autor Napisano 2 Czerwca 2017 Szczerze mówiąc ciężko mi ocenić , ponieważ nie jechałem nim. Gdy byłem go obejrzeć była ulewa niestety. Zawieszenie sztywnie pracowało, napęd nie zużyty. Łożyska główki ramy ok. Mam 181 cm wzrostu. A tak teorytycznie, ogólnie bym sprawdził przed zakupem oczywiście, lecz czysto teorytycznie, zakładając że wszystko w rowerze jest okej i nie jest zużyty , to jaki przedział cenowy byłby odpowiedni dla tego roweru ? Pozdrawiam i dziękuje za zainteresowanie Cytuj
lewocz Napisano 2 Czerwca 2017 Napisano 2 Czerwca 2017 Towar jest tyle wart ile kupujący jest gotów za niego zapłacić. Tobie się podoba i pasuje więc może się zdecydujesz na 1500 zł. Mnie on nie urzekł...może za 500 zł bym go kupił i rozłożył na części co by sprzedać za 1000 Cytuj
siimon Napisano 2 Czerwca 2017 Napisano 2 Czerwca 2017 Jeżeli technicznie jest ok, tobie pasuje i się podoba a telefon masz na zbyciu, to nad czym się tu zastanawiać. Wiadomo, że lepiej jeździć na rowerze niż gapić się w telefon. Cytuj
majordefy Napisano 3 Czerwca 2017 Autor Napisano 3 Czerwca 2017 Czyli z wypowiedzi lewocz , rower jest warty 1000 zł rozumiem ? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi