kashier Napisano 30 Maja 2017 Udostępnij Napisano 30 Maja 2017 Hej! Dziś na treningu przy zjeździe rozwalilem oponę. Wylalo się trochę mleka, napompowalem, i pojechalem. Problem pojawił się się w domu, kiedy napompowalem 2 bary- mleko puścilo i po wszystkim. Jest to Moja pierwsza taka usterka przy mleku. Czy mam teraz rozebrać kolo, oczyścić, zalatac i zalać? Czy za każdym przdbiciem jest TakA Procedura? Nie znam tego tematu... Licze na odpowiedz PS. Dziura jest w szczycie opony, dość spora. Można wsadzić końcówkę dlugopisA Dawid Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
byh81 Napisano 30 Maja 2017 Udostępnij Napisano 30 Maja 2017 Właśnie dlatego mleko nie dało rady, duże dziury (czytaj takie których mleko nie da rady polepić) trzeba potraktować łatą od środka, jednak z opisu twojej dziury sądzę że nawet łatka może nie dać rady i czeka cię wymiana opony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kashier Napisano 30 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 30 Maja 2017 Dzięki. Czy macie jakiś link do instrukcji Czyszczenia z mleka? Ew. Czy są jakieś proste wskazówki, żebym się nie w.. Jutro? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kashier Napisano 31 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 31 Maja 2017 Cześć! Przepraszam za chaotyczne posty w dniu wczorajszy. Pisałem z telefonu, i byłem śpiący. Bardzo Was proszę o poradę, jak oczyścić wnętrze opony z mleka w taki sposób, aby była czyściutka. Liczę na pomoc : ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
byh81 Napisano 31 Maja 2017 Udostępnij Napisano 31 Maja 2017 Mechanicznie, jakaś mała szczotka druciana, twarda plastikowa, palce. Każdy inaczej opisuje swoją metodę. Musisz spróbować wszystkiego a wtedy się przekonasz jak i czym najlepiej to robić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArtGD Napisano 31 Maja 2017 Udostępnij Napisano 31 Maja 2017 Z kilku moich przygód z dziurami i mlekiem wynika, że po uszczelnieniu na niskim ciśnieniu (tak jak to zrobiłeś) najlepiej odczekać dzień lub dwa żeby mleko porządnie zaschło i dopiero wtedy dopompować oponę. Ostatnio miałem na tyle dużą dziurę, że w oponę dało się wetknąć cienki patyk (2-3 średnice wykałaczki), ale przy niskim ciśnieniu powietrza mleko dało sobie z nią radę i następnego dnia można było dopompować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.