Skocz do zawartości

[Pedały] nie zdążyłem wypiąć spd

Rekomendowane odpowiedzi

witam. Mam pytanko. dzisiaj miałem mała awarię bo nie zdążyłem wypiąć butów spd przed nagle zatrzymującym się autem i gleba. obdarte kolano - trudno. bardziej mnie martwi bo porysowala się przerzutka tylna. rower to trek xcaliber 8 2017. przerzutka sram gx 2x10 2.1 gwarancja w tym wypadku niestety nie zadziała. wracając do domu przerzutka ładnie zmieniała biegi. pozostał jedynie problem estetyczny. rower kupiłem w marcu b.r. pytanie: jeździć na takiej czy brać nową? obawiam się o późniejszą funkcjonalność po takiej glebie.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Przerzutki ponoć są pancerne, jeśli nie wygiął się hak ramy ani pantograf przerzutki, a rysa jest tylko na korpusie, to co w sumie mogłoby się tam zepsuć? Skoro zmienia prawidłowo to pewnie nawet się nie przestawiła ani rozregulowała. Niech się jeszcze eksperci wypowiedzą, bo ja to tak na chłopski rozum bardziej.

Masz czarna przerzutke to walnij sobie rysy flamastrem niezmywalnym, zawsze to "mniej boli". Ja nie wracam uwagi na takie y jezeli przydarzyly sie po jakiejs glebie. Wazne , ze wszystko funkcjonuje poprawnie. A o gwarancji na to zapomnij.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...