Skocz do zawartości

[Sztywny Widelec] poszukuję

Budensyn

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Sporo czasu temu gdy grzebałem po forach poszukując informacji na temat zamian amortyzatorów na sztywne widelce, geometrii, materiałów i tak dalej, natrafiłem na informację, że gdzieś w Polsce jest sobie Pan "X", który wykonuje na zamówienie amortyzatory ze stali chromowo-molibdenowej (Cr-Mo). I tu moje pytanie - może ktoś mnie naprowadzić na jego trop?

Ewentualnie szukam sztywniaka pod koła 29" ze stali Cr-Mo i mocowaniem pod hamulce tarczowe Post Mount. Sterówka 1 i 1/8 albo tapered. 

Dzięki i pozdrawiam. 

Napisano

Za krótki - musi mieć A-C 465mm - 470mm. Do tego piwoty, chcę bez. Jeszcze ten ciężar, kawał żelastwa. Słyszałem, że dobre widelce Cr-Mo oscylują w granicach 900g. Ale fajnie wiedzieć, że tworzą coś takiego seryjnie, jest nadzieja. 

Przy okazji - jest w ogóle szansa żebym dostał karbonowy widelec w granicach 500zł - 600zł i nie byłaby to chińska wydmuszka, która złamie się pode mną na pierwszym krawężniku? Ważę z osprzętem około 95kg!

Znalazłem widelec Salsa Cromoto Grande, idealnie by przypasował. Gorzej z dostępnością...

Napisano

Widziałem, stawiam na tą Salse jednak i dalej w wolnych chwilach coś poszukuję. Mam też nadzieję, że trafię jednak na pana "X". Obił mi się o oczy jeszcze "Mielec Bike" czy jakoś tak, ale oni spawają ramy. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...