Waza Napisano 30 Maja 2017 Udostępnij Napisano 30 Maja 2017 Koleżanki i Koledzy, proszę o poradę. Jestem pewien że moje pytanie niektórych rozbawi, ale wolę być śmieszny niż głupi i przez głupotę uszkodzić szpeja Odkleja mi się naklejka na damperze, chcę ją podkleić, ale nie wiem jakiego kleju powinienem użyć żeby nie uszkodzić (anodowanej jak mi się zdaje) powierzchni tłumika, jakiegoś konkretnego, czy wystarczy Kropelka albo inny Super Glue? Z chemii jestem noga, więc liczę na Waszą pomoc, oczywiście bardziej od tych którzy wiedzą, a trochę mniej od tych którym się wydaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 30 Maja 2017 Udostępnij Napisano 30 Maja 2017 Kropelka i Superglue to cyjanoakryl, bardzo zły pomysł. Nie wiem jaki się stosuje do naklejek, ale ja bym zastanowił się nad polimerowym który dodatkowo bym rozcieńczył. Najbezpieczniej jednak nakleić z naddatkiem przeźroczystą folię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Waza Napisano 30 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 30 Maja 2017 Polecił byś jakiś klej polimerowy z nazwy? Jak wspomniałem, nie jestem biegły w chemii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Garlock Napisano 30 Maja 2017 Udostępnij Napisano 30 Maja 2017 Naklejki są przyklejane zwykle czymś takim: https://4technik.pl/Spray-Kon-B707-klej-kontaktowy-w-sprayu?gclid=CNa84fOamNQCFQ_gGQodggEP6Q niekoniecznie akurat ten dokładnie, ale szukaj "adhesive spray" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 30 Maja 2017 Udostępnij Napisano 30 Maja 2017 Klej polimerowy nazywa się... klej polimerowy Ja kupowałem firmy Dragon i rozcieńczałem spirytusem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radziuGD Napisano 31 Maja 2017 Udostępnij Napisano 31 Maja 2017 Naklejkę zdjąć całkowicie, przykleić do taśmy dwustronnej, nakleić ponownie na puszkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 1 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2017 Zrób to profesjonalnie - trytytką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Waza Napisano 1 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radziuGD Napisano 1 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2017 No fakt, dział zobowiązuje. Czyli nie taśma dwustronna a plaster się bardziej nada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi