metaxy Napisano 30 Maja 2017 Udostępnij Napisano 30 Maja 2017 Ahoj!Miałem (mam) BH Zapire, w którym pękła rama. Wygodnie mi na tym rowerze i szukam czegoś podobnego na gwałt, bo za 10 dni wyjeżdżam w Alpy, a potem na miesiąc na wyprawę dookoła Polski. Moment na spieprzenie się roweru idealny, ale co poradzę. Na szybko znalazłem Rapide RC2 2015 za ~3500zł co wydaje się być dobrym dealem. Niestety mają ten rower tylko w rozmiarze S. BH jest w rozmiarze Medium, jak wspomniałem Rapide do dostania w rozmiarze S.Teraz na podstawie załączonych tabelek możecie mi powiedzieć, czy ta rama S jest ok na 172cm, noga 77-78cm? I rozmiarowo oraz geometrią porównywalna z BH Medium? Bo pojawił się opinie w obie strony. Że za mały, że ok... A ja jestem głupi i śpieszy mi się okrutnie, co nie jest dobre. Ja tylko dość dużo jeżdżę i nie znam się wcale. Jak nie to będę jutro zakładał post o pomoc w znalezieniu sprzętu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jerry6 Napisano 30 Maja 2017 Udostępnij Napisano 30 Maja 2017 Rozmiar S jest najbardziej zbliżony wymiarowo do Twojego poprzedniego roweru. Więc odczucia na nim powinny być podobne jest parę różnic ale niech jeszcze inni wyrażą swoje zdanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gary7 Napisano 14 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2017 Podepnę się trochę pod ten post. Myślicie, że ta szosa będzie dobrym wyborem na pierwszy rower? Kompletnie nie znam się na rowerach, ale szukam czegoś właśnie w granicach 3500zł. Trochę też obawiam się o dobór rozmiaru, ale jestem gotów zaryzykować z tym S. Mam 173cm wzrostu. https://www.winstanleysbikes.co.uk/product/80014/Rapide_RC2_2015_Bike Brać, czy szukać czegoś innego za te pieniądze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.