wojciechkrs Napisano 29 Maja 2017 Udostępnij Napisano 29 Maja 2017 Witam chcę wyregulować hamulec i wyzerować tłoczki, jednak kiedy wpycham tłoczek z jednej strony to z drugiej mi wyłazi z powrotem, co z tym fantem zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imar Napisano 29 Maja 2017 Udostępnij Napisano 29 Maja 2017 (edytowane) Przytrzymaj jeden i wepchnij drugi. Najprostsze rozwiązania są najlepsze. Edytowane 29 Maja 2017 przez Imar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojciechkrs Napisano 29 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 29 Maja 2017 (edytowane) Nie udaje się, wkładam dwie podkładki i zapierając jedną ta druga wciąż wyłazi. Edycja: Odkręciłem odpowietrznik, klocki mogłem rozepchać, lekko płynu wyciekło. Teraz maksymalnie zaciska tłoki po 3/5 wciśniętej klamki, wcześniej wystarczyło minimalnie wciśnięcie na około 4,5/5 (było za twardo). Żeby utwardzić klamkę musiałbym przejść proces odpowietrzenia? Tylny hamulec teraz wcześniej łapie niż przedni. Czy klocki powinny schodzić się od razu razem czy po kolei? Teraz jest tak, że lewy klocek cały czas mocniej wystaje, on pierwszy dociska tarczę, a do niego dochodzi prawy klocek. Tak czy inaczej pozbyłem się tarcia, wolałbym jednak mieć twardszą klamkę. Edytowane 29 Maja 2017 przez wojciechkrs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucass3 Napisano 29 Maja 2017 Udostępnij Napisano 29 Maja 2017 Tłoczki musza wychodzić razem i o taka sama odległość. Upuściłeś płynu co zapewne było dobrym pomysłem, tylko powinieneś upuścić dosłownie 1-2 krople. Tobie zapewne wyleciało więcej więc będziesz musiał hamulec na nowo przelać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojciechkrs Napisano 29 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 29 Maja 2017 (edytowane) Tam pewnie ze 2 krople wyszły, nie więcej. Jednak klocki wychodzą równo i są równo i tylne i przednie, po wielokrotnym wciskaniu ułożyły się. Jest jakiś sposób, żeby utwardzić klamkę? Jak rozumiem mogę dolać DOTu do tego co mam teraz? Nabieram płynu w strzykawkę, pozbywam się bąbelków i wstrzykuję w klamkę? Edytowane 29 Maja 2017 przez wojciechkrs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucass3 Napisano 29 Maja 2017 Udostępnij Napisano 29 Maja 2017 Do przelania układu potrzebujesz 2 strzykawek. Co do procedury to jest dobrze opisane i tu na forum i sieci jak i YT. Więc nie będę kopiował po raz kolejny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojciechkrs Napisano 29 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 29 Maja 2017 Przelanie układu rozumiem jako odpowietrzenie/"bleeding"? Już to robiłem W Avid Juicy 5, jednak nie przepadam za tym . Tak czy inaczej pewnie to zrobię, dzięki za informację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucass3 Napisano 29 Maja 2017 Udostępnij Napisano 29 Maja 2017 Tak, to również odpowietrzanie. Zrób to powoli, cierpliwie a klamka będzie na beton Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 4 Czerwca 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2017 Przytrzymaj jeden i wepchnij drugi. Najprostsze rozwiązania są najlepsze. Ty tak poważnie ? Zrób tak w magurze i jesteś 200 peelenów w plecy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi