janushh Napisano 27 Maja 2017 Napisano 27 Maja 2017 Witam, jestem zielony w niektórych sprawach i mam pytanie jak wyjąć stary mostek wpuszczany i dobrać wymiarowo nowy? Załączam zdjęcie, pzdr
Fenthin Napisano 27 Maja 2017 Napisano 27 Maja 2017 Wykręcasz nieco śrubę znajdującą się u góry mostka (ale nie całkowicie), uderzasz kilkukrotnie młotkiem, jeśli nie chcesz nic uszkodzić to przez jakiś kawałek np. drewna. Wyciągasz. Przynajmniej w teorii. Czasem trzeba się trochę namordować, jeśli mostek przez lata nie był wyjmowany ze sterówki. Aby dobrać mostek mierzysz jego średnicę w miejscu, gdzie wchodzi do sterówki. Twój wygląda na prosty, nie ma żadnych zgrubień, więc myślę, że możesz zmierzyć i wyżej. Biorąc pod uwagę wygląd główki ramy stawiam że ma 22,2mm.
janushh Napisano 27 Maja 2017 Autor Napisano 27 Maja 2017 Ok, Czy taki mostek https://www.olx.pl/oferta/mostek-aluminiowy-bardzo-dlugi-110mm-22mm-25-4mm-tylko-310g-CID767-IDlFlly.html będzię pasował (ma 22mm)?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.