radziuGD Napisano 30 Maja 2017 Udostępnij Napisano 30 Maja 2017 W HT mam akurat crossmark'i 2.1 i przy 90kg masy własnej stwierdzam, że nie brakuje im niczego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczecinmtb Napisano 30 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 30 Maja 2017 czyli pozostać przy 2.1 z przodu i z tylu hmm no przemysle bo i tak na razi enie ma na sklepie ani rocker ron ani racing ralhp, wykupuja jak widac grubo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 30 Maja 2017 Udostępnij Napisano 30 Maja 2017 Szersza guma = większe opory toczenia i nie powtarzajcie zasłyszanych bzdur. Nikt na MTB nie kręci czasów jak na szosie. Każdy kto chociaż raz jechał fatem też doskonale sobie zdaje sprawę jak spadają osiągi na równym asfalcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kipcior Napisano 30 Maja 2017 Udostępnij Napisano 30 Maja 2017 Teraz to Ty piszesz bzdury. Szersza opona to zawsze mniejsze opory toczenia przy tym samym ciśnieniu. Reszta to kwestia wagi, gumy i bieżnika. Natomiast cieńsze można nabić mocniej i wtedy powinny toczyć się lepiej. Ale w terenie akurat lepiej jeździ się z niskim ciśnieniem niż wysokim więc lepiej mieć szersze. Każdy kto chociaż raz jechał fatem też doskonale sobie zdaje sprawę jak to idzie w terenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 30 Maja 2017 Udostępnij Napisano 30 Maja 2017 Zawsze jak ktoś napisze, że szersza opona to mniejsze opory toczenia to znajdzie się jakiś szkolony w PRLu zawodnik, który zacznie się awanturować, że szersza opona to wyższe opory toczenia. A guzik prawda! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczecinmtb Napisano 30 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 30 Maja 2017 No przeciez oczywiste że im cieńsza opona tym szybciej sie jedzie. A im szersza tym wolniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 30 Maja 2017 Udostępnij Napisano 30 Maja 2017 Szersza opona w tych samych warunkach zawsze będzie dawać większe opory toczenia i nie ma co z tym dyskutować. Pomijając moment bezwładności koła (jadąc z jednostała prędkością po płaskim) i nawet w każdym przypadku na slickach ten na szerszych będzie pompował więcej energii. Ciśnienie to sobie spuszczasz żeby zyskać na przyczepności i amortyzacji czyli powiększasz powierzchnię styku gumy z podlożem a tym samym opory toczenia właśnie. Poczytajcie trochę o przyczynach oporów toczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piciu256 Napisano 30 Maja 2017 Udostępnij Napisano 30 Maja 2017 Na przód zdecydowanie warto 2,25 w terenie śmiem twierdzić iż opory są mniejsze bo las w odróżnieniu od asfaltu nie jest idealnie płaski a więc opona pochłaniając nierówności stawia mniejszy opór niż jakby się na nich odbijała, nie mówiąc już o większej trakcji (a więc i pewności siebie) na zjazdach co daje znacznie większą przyjemność z jazdy+ trochę poprawia czasy. Nie mówiąc już o tym że jak nie ścigasz się o pudło to nawet jakby szersza opona miała znacznie większe opory to nie zrobi ci to żadnej różnicy. Z tyłu dobrze działa 2,1" z przodu najlepsze 2,25/2,3 jeśli się chce jeździć bardziej agresywnie to najlepiej zamontować najszersze na jakie pozwala rama oraz widelec A tutaj test wpływu szerokości opon na szybkość jazdy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczecinmtb Napisano 30 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 30 Maja 2017 Ok to biore te 2.25 a jak znajde to i 2.3 rocket ron na przóda tył 2.1 racing ralph. To teraz pytanie jakie konkretne modele tych opon?, one po 200zł kosztują za sztuke, szczególnie racing ralph, chyba ze to wina ze moja opona to rozmiar 27.5, wtf? ktos tu pisal ze zestaw dwóch opon to kwota 180zlZnalazłem tylko 2.25 racing ralphy :/ ale lipa... https://www.bikester.pl/schwalbe-racing-ralph-opona-performance-275-x-225-dual-lite-skadane-czarny-386600.htmltakto drodziznahttps://allegro.pl/listing?string=RACING%20RALPH%2027.5%202.10&order=m&bmatch=base-relevance-floki-5-nga-uni-1-5-0511Co więc polecacie zamiast tych drogi racing ralhpow na tył w rozmiarze 27.5 x 2.10? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 30 Maja 2017 Udostępnij Napisano 30 Maja 2017 Szersza opona w tych samych warunkach zawsze będzie dawać większe opory toczenia i nie ma co z tym dyskutować. Pomijając moment bezwładności koła (jadąc z jednostała prędkością po płaskim) i nawet w każdym przypadku na slickach ten na szerszych będzie pompował więcej energii. Ciśnienie to sobie spuszczasz żeby zyskać na przyczepności i amortyzacji czyli powiększasz powierzchnię styku gumy z podlożem a tym samym opory toczenia właśnie. Poczytajcie trochę o przyczynach oporów toczenia. Nie raz, nie dwa i nie trzy razy się spieraliśmy tu na forum o to, zawsze pewny siebie gość na koniec merytorycznej rozmowy i wrzucenia dowodów przepraszał za szerzenie herezji. Nie chce mi się po raz dziesiąty dyskutować na ten temat, napiszę tylko, że pojęcia nie masz. Też poczytaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczecinmtb Napisano 30 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 30 Maja 2017 Oj tam panowie ja juz sie zdecydowałem, jakie opory toczenia beda to juz mniejsza oto, sam sie przekonam, doradzcie mi tylko co z tym racing ralphem, jezeli zdecydowalem sie na rocket ron na przód 2.25x27.5 to co zamiast racingów na tył w wersji 27.5 x 2.10? ( bo niestety one kosztują 180zł) Z GÓRY DZIĘKI Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 30 Maja 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 30 Maja 2017 Najtańsze Ralphy Performance DC 2,25 " latają na aledrogo po 85 - 90 zł ( takie same jak te z Twojego linku za 114 zł ). Te droższe to np. EVO i SS które mają lepszą przyczepność, ale szybciej się ścierają, jednak wersja SS ma bardziej wytrzymały bok. Musisz mieć koniecznie 2,1 " na tyle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczecinmtb Napisano 30 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 30 Maja 2017 Najtańsze Ralphy Performance DC 2,25 " latają na aledrogo po 85 - 90 zł ( takie same jak te z Twojego linku za 114 zł ). Te droższe to np. EVO i SS które mają lepszą przyczepność, ale szybciej się ścierają, jednak wersja SS ma bardziej wytrzymały bok. Musisz mieć koniecznie 2,1 " na tyle No wiesz waże mało więc po co mi szersze opony, lubie szybkość bardzo więc chciałbym 2,1. Nie ma jakieś alternatywy? Na przód te rocket ron wymiatają bo i są lekkie i kozackie, na tyl tez bym chcial cos tego typu lekkie i dobre i szybkie Edytuj cervandes Coś Ty się na te 2,1 cala uparł? 2,25 to same zalety poza odrobinę większą wagą, co z kolei trakcja i komfort w zupełności wynagradzają. Bierz komplet 2.25, wrócisz i podziękujesz. To tylko 3mm różnicy w szerokości opon, nie dramatyzuj. Ja sobie nawet nie wyobrażam powrotu na węższe opony a wierz mi, jeżdżę wiele tysięcy rocznie w różnych warunkach i jeżdżę bardzo szybko, 2.25 to dla mnie było odkrycie roku trzy lata temu, zawsze miewałem opony 2.0, 2.1 bo łooo, takie szerokie to do traktora. Nigdy więcej nie kupię wąskich opon. Nigdy! A te wersje po 180pln to tubeless easy, czasem snake skin, to wyższe modele po prostu. Szukaj zwykłych zwijanych, Performance się to zwie. Są najtrwalsze. pzdr Odpowiedz Ale chyba jednak sie skusze na te 2.25 Czym są oznaczenia opon BS i LS? SCHWALBE opona Racing Ralph 27.5x2.25 Perf DC BS oraz 27,5x2.25 Opona Schwalbe Racing Ralph DC LS ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piciu256 Napisano 30 Maja 2017 Udostępnij Napisano 30 Maja 2017 Będzie pan zadowolony W sumie to ciągle zapominam że z tyłu mam dość znacznie szerszą obręcz niż z przodu więc w praktyce szerokość mojego 2,1" crossmarka z tyłu jest niewiele mniejsza niż 2,25 NobbyNic z przodu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczecinmtb Napisano 30 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 30 Maja 2017 Czym sie rózni ta opona od tej skoro waga taka sama?http://allegro.pl/27-5x2-25-opona-schwalbe-racing-ralph-dc-ls-zwijan-i6763878711.htmlvs http://allegro.pl/schwalbe-opona-racing-ralph-27-5x2-25-perf-dc-bs-i6820475390.htmlRożnica 5zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piciu256 Napisano 30 Maja 2017 Udostępnij Napisano 30 Maja 2017 A to nie chodzi o skrót nazwy sklepu internetowego przypadkiem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 30 Maja 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 30 Maja 2017 To jest ten sam model. Tu taniej niż na aledrogo wersja SS : http://www.cyklomania.pl/schwalbe-opona-racing-ralph-27-5x2-25-snakeskin-tl-ready-pacestar,id4684.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radziuGD Napisano 30 Maja 2017 Udostępnij Napisano 30 Maja 2017 Ja tam tylko napisze do chłopaka co twierdzi, że większa powierzchnia styku daje większe tarcie: a jak to się ma do wzoru na tarcie, w którym nie ma nic związanego z powierzchnią styku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczecinmtb Napisano 30 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 30 Maja 2017 Ja to mam pecha..... wszystkie Rocket Rony 27.5x2.25 wykupione, nosz kur.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 30 Maja 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 30 Maja 2017 2 x RaRa i po kłopocie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczecinmtb Napisano 30 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 30 Maja 2017 Heh, chyba tak będe musiał zrobić, Rara=RacingRalph? RoRo= Rocket ron? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radziuGD Napisano 30 Maja 2017 Udostępnij Napisano 30 Maja 2017 tak, rara = racing roro= rocket Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 30 Maja 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 30 Maja 2017 Dokładnie. Na marginesie zdradzę, że niestety też muszę się zdecydować na którąś wersję RaRa, bo właśnie pruje mi się bok opony - poszła zewnętrzna warstwa na długości ok. 2 cm i pęknięcie jest coraz bliżej obręczy, więc boję się żeby flaki na wierzch nie wyszły, a mam wątpliwości czy da się to jakoś sensownie naprawić ( podobno niektórzy bawili się w chirurga i szyli ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alsew Napisano 31 Maja 2017 Udostępnij Napisano 31 Maja 2017 Dokładnie. Na marginesie zdradzę, że niestety też muszę się zdecydować na którąś wersję RaRa, bo właśnie pruje mi się bok opony - poszła zewnętrzna warstwa na długości ok. 2 cm i pęknięcie jest coraz bliżej obręczy, więc boję się żeby flaki na wierzch nie wyszły Musisz się zdecydować ? Jesteś niewolnikiem Schwalbe czy co? Kup porzadna gumę od Vittoria. Polecam Barzo! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 31 Maja 2017 Udostępnij Napisano 31 Maja 2017 "co to za werjsa BS" RaRa - to racing ralph, RoRo - to rocket ron LS to lite skin SS to znake skin ale jak rozmawiamy o oponach i ktoś napisze SS to raczej o Smart Samy chodzi niż o Snake Skin RK to race kingi, XK Xkingi... a BS to BikeStacja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.