siemalysy Napisano 26 Maja 2017 Udostępnij Napisano 26 Maja 2017 Siemanko :-) Postanowiłem założyć nowy temat bo poprzedni, w którym pisałem został jakiś czas temu zamknięty. Temat dotyczył bucików Sidi Eagle 5-fit. Chciałem takie kupić jeszcze w ubiegłym roku, ale moja absencja rowerowa bardzo się wydłużyła. Byłem kilka dni temu w sklepie stacjonarnym przymierzyć te buty. Przymierzyłem rozmiar 43 i na długość i szerokość wydawały się dobre. Natomiast pięta wydawała mi się luźna mimo mocnego ściśnięcia pasków i klamer. W sklepie nie mieli 42,5 tego numeru więc do przymierzenia dostałem model Buvel w rozmiarze 42,5. One z kolei wydawały się bardzo ciasne i małe. Po drodze zajechałem do innego sklepu i sprzedawca polecał mi Shimano SH-XC7. Warto na nie zwrócić uwagę? Ich nie przymierzałem bo jakoś zafiksowałem się na buciki Sidi. Jak u Was wygląda sprawa z rozmiarami w tych butach? Kolejna rzecz to brak niektórych rozmiarów modelu Eagle 5-fit w sklepach. Czy warto dopłacać do Sidi Cape, Sidi Domiantor 7? A dlaczego Sidi? Dlatego, że poprzednie Shimano już praktycznie się rozpadły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 26 Maja 2017 Udostępnij Napisano 26 Maja 2017 Shimano robi dobre buty, co do rozmiarówki u Shimano... to ja noszę normalnie 43, a buty mam od Shimano mam aż 45 i są idealne rozmiarowo. I jaki model Shimano Ci się rozpadł i po jakim czasie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siemalysy Napisano 26 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 26 Maja 2017 Shimano SH-M88 i to nie nowość. Znajomym te buty tez nie wytrzymują próby czasu. Porwały się po ok. 2 latach. Nie neguję butów Shimano. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MD11 Napisano 26 Maja 2017 Udostępnij Napisano 26 Maja 2017 Rozmiarów może nie być, bo jest już nowszy model: Sidi Eagle 7. Dominator jest na zimę. W temacie https://www.forumrowerowe.org/topic/215322-szybkosc-jak-szybciej-jezdzic-zwiekszenie-sredniej/ były polecane buty Northwave Scorpius 2 SRS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siemalysy Napisano 27 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 27 Maja 2017 Czy Sidi Dominator są butami zimowymi? Raczej nie, w sklepie internetowym z linku w pierwszym poście nie jest tak napisane. Natomiast one mogą być wiosenno-jesienne. Tylko w innym wątku czytałem, że mają dobrą wentylację. Ale raczej bym rzeczywiście celował Sidi eagle 7-fit. Co do polecanych Northwave nie bardzo mi się podobają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MD11 Napisano 27 Maja 2017 Udostępnij Napisano 27 Maja 2017 Masz rację, z zimowymi to był taki skrót myślowy. Chodziło mi tylko o to, że są mniej przewiewne. Widać to już na oko, bo tam gdzie Eagle ma siatkę to Dominator jest "zabudowany". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siemalysy Napisano 7 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2017 Siemanko Kupiłem Sidi Cape. Jutro będą u mnie ;-D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.