Skocz do zawartości

[plecak] Deuter - Superbike 18 Exp, Bike I Air Exp 16, Race Exp Air

pioters

Rekomendowane odpowiedzi

Jak Deuter to jest jeszcze jeden plecak, nad którym możesz się zastanowić:

https://goodsport.pl/plecak-deuter-futura-295/

Nie jest to wprawdzie plecak typowo rowerowy bo do turystyki górskiej, ale warto się nad nim zastanowić ponieważ:

- ma b.dobry system nośny. Dokładnie taki sam mam w mojej Futurze 26 i mogę go polecić - wygodny, nie pocisz się jak w przypadku wyprofilowanej pianki,

- jest pojemny. W 28l można sporo upchnąć. Ja mam Futurę 26 i wożę laptopa 15,6", ubranie na zmianę (spodnie, koszula, t-shirt), u-locka Kryptonite, ręcznik, kosmetyczkę, pojemnik z jedzeniem i jeszcze parę gratów - wszystko się mieści :)

Może być jednak dla Ciebie nie wygodny podczas jazdy - jest wyższy od Race Exp Air o 7 cm (54 vs 47) więc musiałbyś się do niego przymierzyć.

• 2 tygodnie później...

Ja mam zwykłego race air exp kupionego w 2011 i ma sie całkiem dobrze do tej pory :) Jedyny mankament to szelki, bo pokryte sa jakby gumo-plastikem i po paru latach peka tworzywo i zaciaga koszulki rowerowe, a tak gdyby go uprać to stan oceniłbym na 4+. Miał przygody z drutem kolczastym, bo jakis idiota rozwiesił na drodze, uchyliłem się, ale plecak zahaczym i nic mu sie nie stalo poza zadrapaniem. Ogolnie pancerna kontrukcja, dzis bym wybrał model z lepszym organizerem, to znaczy dostępem, ale podebniej wielkosci jak ten, bo idealny na wekendowe wypady :) Nie do zdarcia jak dla mnie.

Wysyłane z mojego Milestone za pomocą Tapatalk 2

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...