Alexxx Napisano 25 Maja 2017 Udostępnij Napisano 25 Maja 2017 Witam Pytanie do użytkowników klamkomanetek jak w temacie. Czy podczas naciskania klamek przy hamowaniu występuje u Was takie delikatne pstryknięcie. Chodzi o moment gdy naciskamy klamki już z troszkę większą siłą. Czy też może działają one płynnie bez żadnych pstryknięć, kliknięć w całym zakresie hamowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Waza Napisano 25 Maja 2017 Udostępnij Napisano 25 Maja 2017 U mnie nic nie pstryka, cały ruch jest płynny i cichy. Aż podszedłem do roweru żeby to sprawdzić i się upewnić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jabluk Napisano 26 Maja 2017 Udostępnij Napisano 26 Maja 2017 u mnie też zero pstryknięć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slon78 Napisano 26 Maja 2017 Udostępnij Napisano 26 Maja 2017 Mam to pstryknięcie w ST - 5700 w lewej klamce. Nie wnikam po prostu jeżdżę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alexxx Napisano 26 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 26 Maja 2017 Dzięki za odpowiedź. U mnie problem pojawił się przy próbnej zamianie kierownicy. Kierownica została zdjęta delikatnie z rury sterowej wraz z mostkiem i całym okablowanie i położona na oponie by po 5 min wrócić na swoje miejsce. Niestety po całej tej operacji nie jeździłem kilka dni i dopiero wczoraj zwróciłem uwagę na to dziwne zachowanie. Myślałem, że pomoże coś zluzowanie całkowite linki (odkręciłem ją z hamulców), ale niestety nic to nie dało (co ciekawe problem dotyczy obu klamek). Może ktoś wie jak to naprawić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelj5 Napisano 26 Maja 2017 Udostępnij Napisano 26 Maja 2017 W klamkach raczej nie ma co "przeskakiwać" podczas wciskania hamulca. Ostawiam, że to coś z linkami. Może końcówka nie siedzi dobrze w gnieździe. Na potwierdzenie wyciągnij całkiem linki i wtedy sprawdź, samo zluzowanie przy zacisku hamulcowym może nie wystarczyć, bo linka dalej pracuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.