gagarin Napisano 25 Maja 2017 Udostępnij Napisano 25 Maja 2017 (edytowane) Witajcie! Dla większości z Was odpowiedź na moje pytanie będzie pewnie oczywista, ale o to właśnie chodzi, bo właśnie po to tutaj piszę . Czy amortyzatory w rowerach Unibike Viper 2015 http://www.unibike.pl/unibike2015/viperdiscgts.php, Romet Mustang 29 1 https://www.romet.pl/Rower,MUSTANG_1,10,690,693,14400,2017.html Indiana X-Pulser 29 Rowery INDIANA można zamieniać ze sobą? Edytowane 25 Maja 2017 przez gagarin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 25 Maja 2017 Udostępnij Napisano 25 Maja 2017 Można Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanka Napisano 25 Maja 2017 Udostępnij Napisano 25 Maja 2017 Mustang ma taperowaną główkę,więc amortyzator zapewne też.Więc do Vipera i Pulsera ne pasuje.Natomiast amor z Vipera i Pulsera wejdzie do Mustanga po użyciu sterów redukcyjnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gagarin Napisano 25 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 25 Maja 2017 Hmmm, dwie różne odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtb Napisano 25 Maja 2017 Udostępnij Napisano 25 Maja 2017 (edytowane) Bo amorki od tych rowerów na zasadzie "plug & play" nie pasują ze sobą - w Indianie i Romecie mimo takiego samego zastosowania i skoku różnią się wspomnianym taperem a w Unibike to amorek crossowy - delikatniejszy o mniejszym skoku , pod nieco inną geometrie ramy i nie pomieści szerszych opon MTB . Edytowane 25 Maja 2017 przez gtb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanka Napisano 25 Maja 2017 Udostępnij Napisano 25 Maja 2017 Zapomniałem właśnie dopisać o różnicy skoku między Viperem a resztą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 25 Maja 2017 Udostępnij Napisano 25 Maja 2017 Chcesz z tych trzech rowerów składać jeden czy jak? Rozwiązanie z taperem jest bardziej przyszlosciowe , ale ma je tylko romet więc w nim amora nie zmienisz z pozostałymi. Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gagarin Napisano 25 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 25 Maja 2017 Chcesz z tych trzech rowerów składać jeden czy jak? Hmmm, sam jeszcze nie wiem. Kombinuję jak zawsze. Na razie robię rozeznanie . Mustang ma taperowaną główkę,więc amortyzator zapewne też. Zapewne, czyli pewności nie ma? Pytać producenta? Powinni wiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanka Napisano 26 Maja 2017 Udostępnij Napisano 26 Maja 2017 Kolega GTB potwierdził że widelec jest tapered,więc jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gagarin Napisano 26 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 26 Maja 2017 No nic, na razie dziękuję. Wrócę jak coś mi przyjdzie jeszcze do głowy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi