marco1973 Napisano 25 Maja 2017 Napisano 25 Maja 2017 jakie faktycznie są różnice pomiędzy SPD SL PD-R540 a PD-R540-LA? co oznacza to łatwiejsze wypinanie jeśli chodzi o model LA? chodzi o mniejsze naprężenie sprężyny czy coś jeszcze? bo w sumie mniejsze naprężenie to można sobie i w tych zwykłych ustawić...
Piter233 Napisano 25 Maja 2017 Napisano 25 Maja 2017 Oznacza właśnie słabsze naprężenie. Jestem świeżo po przesiadce z pedałów look s-track na właśnie pd -r540. Odnośnie wypinania, to sprężyna nawet na najlżejszym ustawieniu trzyma mocno. W porównaniu do looków bardzo mocno. Jeśli to miałyby być pierwsze pedały zatrzaskowe to myślę że miałbym małe problemy. Teraz odnośnie sprężyny nie mam pola manewru - mogę tylko dokręcić. Nie mam porównania do LA, najlepiej jakby wypowiedział się ktoś kto porównywał obie wersje.
CentrumRowerowe Napisano 26 Maja 2017 Napisano 26 Maja 2017 Shimano chyba nie podaje dokładnych danych o ile słabsza jest sprężyna w wersji LA. Pod TYM linkiem na samym dole strony jest graficzne przedstawienie siły sprężyn w modelach pedałów szosowych. Wedle tego rysunku LA są nawet o połowę słabsze,.
marco1973 Napisano 26 Maja 2017 Autor Napisano 26 Maja 2017 konkretnie i na temat. wszystko jasne... Shimano chyba nie podaje dokładnych danych o ile słabsza jest sprężyna w wersji LA. Pod TYM linkiem na samym dole strony jest graficzne przedstawienie siły sprężyn w modelach pedałów szosowych. Wedle tego rysunku LA są nawet o połowę słabsze,.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.