jakuborle Napisano 25 Maja 2017 Napisano 25 Maja 2017 Witam serdeczenie. Od jakiegos czasu mam problem z dziwnym dzwiekiem na pewno wydobywajacego sie z okoloic widelca, głowki gramy, sterów ? Podczas jazdy prosto ( bez uzywania kierownicy) problem nie wystepuje, dopiero podczas skrecania. Co dziwne, nie siedzac na roweze i skrecajac kierownice dzwiek nie wystepuje, dopiero podczas gdy usiade i pojawi sie nacisk. Problem pojawil się jeszcze na starych sterach, ktore sie rozlecialy 700 km temu, szczerze liczyłem ze nowe rozwiaza problem, jednak bez skutku. Dodam jeszcze ze uginacz ma dosyc spore luzy i moze cos w srodku sobie przeszkadza, pomimo zalewania go olejem (nie chodzi o dzwiek dzwonka ) Pacjent to Rambler 2015r, z góry dziekuje za sugestie
seraph Napisano 25 Maja 2017 Napisano 25 Maja 2017 Szprychy? Bardzo możliwe, że koło strzela i wystarczy naciągnąć.
jakuborle Napisano 25 Maja 2017 Autor Napisano 25 Maja 2017 Szprychy? Bardzo możliwe, że koło strzela i wystarczy naciągnąć.Szprychy naciagniete idealnie,sztywne i zadnego bicia
Alsew Napisano 25 Maja 2017 Napisano 25 Maja 2017 Dziwnie mi na tym filmiku wygląda ten kapsel od sterów w którym jest śruba do kontrowania...
jakuborle Napisano 25 Maja 2017 Autor Napisano 25 Maja 2017 Dziwnie mi na tym filmiku wygląda ten kapsel od sterów w którym jest śruba do kontrowania...Tzn ? Stery zakladane w serwisie .
Alsew Napisano 25 Maja 2017 Napisano 25 Maja 2017 Tzn ? To znaczy że wygląda dziwnie.. Wrzuć jakieś foto bo na tym filmiku kręcisz kierą a telefon Ci lata jak nos królikowi Wygląda jakby nie dociskał mostka.
jakuborle Napisano 26 Maja 2017 Autor Napisano 26 Maja 2017 Możesz dokręcić mostek i stery. Sprawdziłem, dokrecone sa ok.
Dokumosa Napisano 26 Maja 2017 Napisano 26 Maja 2017 Jeśli sprawa pojawiła się na starych sterach to przeczyny należy szukać raczej niżej - bieżna na widelcu, osadzenie sterówki w koronie lub ew. szprychy właśnie.
jakuborle Napisano 26 Maja 2017 Autor Napisano 26 Maja 2017 Dokumosa, co moge zrobic w tym celu ? Jak to sprawdzic ?
Dokumosa Napisano 26 Maja 2017 Napisano 26 Maja 2017 Nie wiem jak w warunkach domowych. Na serwisie montujemy takiego gada (widelec) w imadło do rur za sterówkę, szarpiemy za golenie i widać/słychać ew. problemy na połączeniu sterówki z koroną. Bieżnię sprawdzisz próbując ją podważyć śrubokrętem - powinna siedzieć ciasno, nie ruszać się. Szprychy głównie wydają dzwięki w miejscach gdzie się krzyżują. Poruszaj nimi i spr. czy się nie odzywają.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.