MariuszKas Napisano 25 Maja 2017 Udostępnij Napisano 25 Maja 2017 Witam szukam rower crossowy który będzie miał amortyzator powietrzny oraz posiadał z przodu i z tylu sztywna os są takie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 Maja 2017 Udostępnij Napisano 25 Maja 2017 na sztywnej ośce nie widziałem :-) po co cos takiego w crossie ? ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 25 Maja 2017 Udostępnij Napisano 25 Maja 2017 (edytowane) Spec ma w ofercie z przednim powietrznym i na sztywnej, nietypowej osi 12mm ale tył QR9. Innych nie widziałem. Albo wszystko QR albo np. full carbon bez amortyzatora i na 142x12+100x15. Suntour robi swój topowy wideł crossowy z wersją na oś 15mm to znaczy, że gdzieś jest stosowany. Edytowane 25 Maja 2017 przez Dokumosa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 25 Maja 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Maja 2017 Ten Spec ma sztywną oś z przodu, ale amorek sprężynowy : https://www.specialized.com/pl/pl/men/bikes/fitness/fitness/crosstrail-elite-int/115425 Są też rowery typu fitness na sztywnych osiach, ale bez amortyzatora : https://www.merida-bikes.com/en_int/bikes/road-fitness/fitness/2017/speeder-4000-6537.html Typowego cross'a na obu sztywnych osiach jednak nie kojarzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszKas Napisano 25 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 25 Maja 2017 na sztywnej ośce nie widziałem :-) po co cos takiego w crossie ? ;-) mam górski i hamulce tarczowe i wystarczy mocniej go po bujać i ocierają zaraz klocki dlatego szukam na sztywnej osi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 25 Maja 2017 Udostępnij Napisano 25 Maja 2017 Chciałbym kiedyś móc wywalić extra 5k PLN na sztywne osie tylko po to, żeby tarcze mi nie dzwoniły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 25 Maja 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Maja 2017 U mnie na kole 27,5 ", sztywnej osi z przodu i tarczy 180 mm zdarzało się czasem dzwonienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 Maja 2017 Udostępnij Napisano 26 Maja 2017 mam górski i hamulce tarczowe i wystarczy mocniej go po bujać i ocierają zaraz klocki dlatego szukam na sztywnej osi Mowa jest o crossie, a to nie gorski. W gorskim i przelaju wiem po co sa sztywne osie. W crossie nie wiem. To nie jest rower do hardkoru z definicji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 26 Maja 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Maja 2017 Z definicji nie jest, ale jak ktoś np. sporo waży i lubi szybciej pojechać to sztywne osie by się przydały - według mnie powinny być w każdym rowerze z hamulcami tarczowymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi