- 0
Ukręcona śruba w goleniu dolnym Spinner Ammo2
-
Podobna zawartość
-
[Zatarty amortyzator] rock shox boxxer world cup 2017
Przez 0Kamil01,
- amortyzator
- rock shox
- (i 5 więcej)
- 4 odpowiedzi
- 201 wyświetleń
-
- 2 odpowiedzi
- 260 wyświetleń
-
- 1 odpowiedź
- 1 124 wyświetleń
-
[Amortyzator] Marzocchi 380 C2R2 Titanium 2016 potrzeba części
Przez Lysychefe,
- amortyzator
- marzocchi
- (i 2 więcej)
- 0 odpowiedzi
- 365 wyświetleń
-
[Amortyzator] Wina amortyzatora RST Aerial 29 MLC czy coś innego 1 2 3
Przez mystaloba,
- rock machine
- mtb
- (i 2 więcej)
- 50 odpowiedzi
- 1 949 wyświetleń
-
Pytanie
Gość Mateusz
Witam,
Pacjent Spinner Ammo2 130mm skoku olejowo (P) sprężynowy (L).
Mam mały (albo wielki) problem z moim amortyzatorem. Chciałem go przeserwisować i wymienić olej na rzadszy, ponieważ teraz prawie w ogóle nie pracuje (stał 2 lata nie używany). Dodam, że nie robię tego 1 raz w życiu, więc wiem co i jak.
Zacząłem standardowo od oddzielenia górnych goleni od dolnych. Lewa śruba odkręciła się bez problemu, natomiast prawa nie chciała ruszyć, więc użyłem trochę więcej siły i nagle coś lekko strzeliło, no i teraz śruba (imbus 5 albo 6) kręci się w lewo i w prawo beż żadnego oporu. Nie można jej odkręcić, ani dokręcić. Tak jakby Szpila kręciła się się w środku razem ze śrubą. Czy od góry jest ona trzymana przez coś? Bo rozumiem, że chyba u mnie coś się odkręciło albo urwało co trzyma szpile.
Teraz nie mogę nawet przeserwisować amortyzatora, ponieważ nie mam jak go rozebrać. Oczywiście olej nie wycieka, a amor jakoś tam pracuje (wiem, że olej mogę wymienić od góry odkręcając korek ale nie na tym to polega).
Co robić? Jak odkręcić prawą stronę? Miał ktoś podobny przypadek?
Są jakieś sposoby?
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.