fortiven2400 Napisano 24 Maja 2017 Napisano 24 Maja 2017 (edytowane) Z góry dzięki.Poniżej pokrótce spróbuję opisać co to za cudo Udało mi się go wylicytować bodajże 2 lata temu, zimą. Docelowo miał mi służyć na dojazdy do pracy, ale kontuzja złapana nim nadeszło lato na to nie pozwoliła. Rower stalowy marki Batavus, kupiony w stanie "po serwisie, przygotowany do sezonu". (ta, jasne, swoją drogą ciekawe ile takich złomów z holenderskiego śmietnika codziennie trafia do nieświadomych ludzi...)W kilka godzin po zakupie zrobione: wymiana łożysk w piastach + smarowanie (brakowało kulek, a bieżnie były suche i podrdzewiałe!), wymiana linek i pancerzy, regulacja przerzutek, wymiana klocków hamulcowych, opon Schwalbe, dętek, opasek na obręczach (w zasadzie to taśma), kilku szprych, pedałów, kółeczek przerzutki, centrowanie kół, siodła (turbo żelowa kanapa do leżenia ). I dopiero wtedy mogłem o nim powiedzieć, że jest "przygotowany go sezonu", który nigdy nie nadszedł. Dorzucone fajne lampki, przód/tył zamocowane na stałe. Cały osprzęt Shimano SLX = klamkomanetki 7x3, przerzutki p+t, korba + suport, 2x cantilever. Piasty sh*tmano, obręcze rigida-cośtam. Rower ma fajny, mocny bagażnik. Wszystko śmiga jak powinno, tylko tylna obręcz jest tak już wyprostowana na słowo honoru i jak ktoś przydupi i znów skrzywi to raczej do wymiany niż ponownego prostowania, bo była w słabym stanie... Zeszłego lata pożyczyłem go koleżance, trochę pojeździła nim do pracy i tyle. Rower w zasadzie od tego serwisu nie używany. Wygląd nie powala, ale jak na mieszczucha, który miał być parkowany "publicznie" i nie kusić do kradzieży to uznałem to za atut Zdjęcia: Edytowane 24 Maja 2017 przez fortiven2400 Cytuj
Gość Napisano 25 Maja 2017 Napisano 25 Maja 2017 max 5-6 stów. Mozesz wystawic np na OIX za 800 i zobaczyc czy sie ktos znajdzie, ale szczerze wątpie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi