gorzysty Napisano 24 Maja 2017 Napisano 24 Maja 2017 Cześć. Szukam roweru dla amatora, do tej pory jeździłem na jakimś 10letnim no-namie. Nie jeżdżę dużo, głównie w mieście i jego obrzeżach, lasach. Jedynie w wakacje planuję dłuższą 3-dniową wycieczkę z Warszawy do Gdańska. Ważę 75kg, 185cm wzrostu. Zdecydowałem się na któryś z modeli Krossa - Hexagon X3 lub ESPRIT R1. Dokupię sobie do nich pewnie opony crossowe. W przypadku modelu Esprit nie znalazłem zbyt wielu opini ani specyfikacji, jedynie jakieś pobieżne informacje na stronie Krossa. Zna ktoś te modele dobrze? Jest między nimi duża różnica? Esprit mi bardziej odpowiada wizualnie i do tego w tym momencie jest promocja u mnie w mieście, można go dostać za 1199zł.
Gość Napisano 24 Maja 2017 Napisano 24 Maja 2017 Jesteś pewny że Twój 10 letni no-name jest gorszy od tego Hexagona czy Esprita? To jest naprawdę bardzo niska półka.
gorzysty Napisano 25 Maja 2017 Autor Napisano 25 Maja 2017 Wiem tylko, że na moim obecnym rowerze jeździć już się nie da. Ważył on z tonę, większość podzespołów jest do wymiany bo się po prostu zużyła. Wiem, że podane przeze mnie modele to najniższa półka, ale naprawdę nic więcej mi nie potrzeba żeby wyskoczyć w weekend za miasto, ewentualnie dojechać 15km na działkę. I tak zrezygnowałem z zakupu roweru w markecie typu Auchan więc już jest jakiś sukces Po prostu doradźcie laikowi, potrzebującemu przede wszystkim wygodnego, prostego w obsłudze roweru, na gwarancji znanej firmy co wybrać. Biorę jeszcze pod uwagę modele: Level A2 Evado 2.0 no i oczywiście wspomniane wyżej: Hexagon X3 Esprit R1 Najbardziej podoba mi się Esprit R1 i jest w tej chwili w dobrej cenie u mnie w mieście. Pytanie czy odbiega bardzo od reszty podanych. Z kolei Evado to jedyny rower crossowy spośród podanych, ale niestety jest w tej chwili najdroższy, więc może lepiej by było kupić Esprit R1 i dokupić jedynie opony crossowe? Czy oprócz opon typowy cross w tej klasie bardzo się różni od MTB?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.