zowie Napisano 24 Maja 2017 Udostępnij Napisano 24 Maja 2017 Witam!Wczoraj zakupiłem rower z hamulcami tył/przód Shimano M396 problem w tym, że przez chwilę hamulec działał a teraz w ogóle nie ma oporu na klamce mogę docisnąć do manetki i hamulec nie reaguje. Rower jest nowy problem tkwi w odpowietrzeniu hamulców? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipog44 Napisano 24 Maja 2017 Udostępnij Napisano 24 Maja 2017 Hamulec jest zatem uszkodzony (układ jest nieszczelny) lub jest mocno zapowietrzony. W takiej sytuacji powinieneś oddać rower na gwarancję lub zgłosić się do serwisu w celu zdiagnozowania problemu i/lub odpowietrzenia hamulca. Pierwsze rozwiązanie będzie bezpłatne, ale raczej potrwa jakiś czas, drugie natomiast będzie o wiele szybsze (jeśli hamulec jest tylko zapowietrzony, a nie uszkodzony), ale będziesz musiał ponieść koszt odpowietrzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
byh81 Napisano 24 Maja 2017 Udostępnij Napisano 24 Maja 2017 Sprawdź czy się nie zlał olejem na zacisku. A skoro to nowe to chyba serwis powinien się martwić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zowie Napisano 24 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 24 Maja 2017 Przednia działa tylko ociera bardzo. Z tyłu teraz słychać lekkie ocieranie jest zacisk, ale lekki na klamce nadal brak oporu. Jedyne wyjście to serwis/gwarancja / serwis jest daleko ode mnie w tym problem... #edit: po kilku kliknięciach na klamkę hamulec działa, ale nie ma nadal takiego oporu na klamce jak w przednim hamulcu. Ocieranie wyeliminowałem. Co zostaje zrobić z tym oporem na klamce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
byh81 Napisano 24 Maja 2017 Udostępnij Napisano 24 Maja 2017 Należy odpowietrzyć, jak to zrobić znajdziesz na YouTube. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zowie Napisano 24 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 24 Maja 2017 Dzięki wielkie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 24 Maja 2017 Udostępnij Napisano 24 Maja 2017 Masz sh*t hamulce, niestety. Kulawa jakość, duza awaryjność zacisków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zowie Napisano 24 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 24 Maja 2017 Dzięki za opinię. Czas przyjdzie to wymienię na coś lepszego. Na razie na początek myślę, że będzie w porządku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi