mekstk123 Napisano 24 Maja 2017 Udostępnij Napisano 24 Maja 2017 Hej! Fabryczny amortyzator w rowerze Kands 1100 Energy strasznie mi skrzypi nawet na niewielkich nierównościach. Proszę Was o polecenie mi amortyzatora, który mógłbym kupić i go wymienić. Dodam, że jeżdżę rekreacyjnie, więc też nie oczekują cudów za 1000+ zł. Po prostu chodzi mi o to, żeby nie skrzypiał. Dziękuję za każdą odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ALdroid Napisano 24 Maja 2017 Udostępnij Napisano 24 Maja 2017 Przeserwisować obecny amortyzator -wyjdzie najtaniej Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 24 Maja 2017 Udostępnij Napisano 24 Maja 2017 Dokładnie. Chcesz uciszyć to kup smar silikonowy najlepiej, ale do tego modelu od biedy nawet łożyskowy się nada i zrób serwis. Działający amortyzator to wydatek rzędu 500 zł, a taki z godną regulacją, czyli powietrzny to 600 zł wzwyż. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 24 Maja 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Maja 2017 Radykalnie to wstaw sztywny stalowy lub karbonowy widelec i nic nie będzie skrzypieć, a rower schudnie, tyle że nie będzie już amortyzacji... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 24 Maja 2017 Udostępnij Napisano 24 Maja 2017 Co bardziej szczerzy powiedzą, że i tak nie ma, bo obecny widelec najwyżej ustępuje przy uderzeniach i buja się na podjazdach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mekstk123 Napisano 24 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 24 Maja 2017 Prawda, ale co wystarczy zupełnemu amatorowi? Możecie dokładniej wytłumaczyć co mam zrobić? Smarowałem go, czyściłem i nic - dalej to samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 24 Maja 2017 Udostępnij Napisano 24 Maja 2017 http://activia.sgl.pl/cena/amortyzatory/xcm/26-cali_amortyzator-suntour-xcm-hlo-26-piwoty-ahead-czarny-polysk-2017/87 całkiem go rozkręciłeś? i nasmarowałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ALdroid Napisano 24 Maja 2017 Udostępnij Napisano 24 Maja 2017 Prawda, ale co wystarczy zupełnemu amatorowi? Możecie dokładniej wytłumaczyć co mam zrobić? Smarowałem go, czyściłem i nic - dalej to samo. Wyciagnołeś go z roweru, rozkręciłeś, zmieniłeś olej, przesmarowałeś lub wymieniłeś uszczelki,...? Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.