Uhoman Napisano 23 Maja 2017 Udostępnij Napisano 23 Maja 2017 Miał być Djambo2, ale problem z dostępnością wymusił nowe rozważania. Wiem już, że amor nie jest dla mnie priorytetem - jazda w lesie po mniejszych nierównościach i wszechobecny piach skłaniają mnie do sztywnego 27,5+. Ten Marin to dla mnie kwintesencja moich potrzeb. Rower kompletny i piękny. I brałbym go bo jest dostępny, ale jest jedno ale. Nieszczęsne piasty - boost QR standard. Czy to rzeczywiście może być problem ze znalezieniem ciekawych kół w przyszłości? Nie planuję żadnych modyfikacji, więc wchodziłaby ew. wymiana na ten sam rozmiar w przyszłości jak te zajeżdżę (pewnie nie prędko, bo jazda typowo turystyczna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 24 Maja 2017 Udostępnij Napisano 24 Maja 2017 Stalowa koncepcja jest świetna ;-) ale do takich potrzeb lepsiejsze byłyby 29- będą się lepiej- lżej jeździć. Rower też będzie lżejszy o jakiś kg.....ale do tego Mariana spokojnie wchodzą 29. + są fajniejsze im ciężej, do śmigania po lesie to zbędny balast. No ale ja mam swój wiek i nie lubię wozić zbędnego balastu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Uhoman Napisano 24 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 24 Maja 2017 Problem w tym, że ostatnio jechałem na kołach szerokich na 2 cale i spore odcinki trasy musiałem prowadzić rower, bo się zakopywał. Wydaje mi się, że nawet opona 2,25 nie poradzi. Ale 3.0 może tak. Stąd pomysł na koła +. Niestety u mnie w okolicy jak nie popada to robi się sucho i miękko. Gdyby nie to (i fakt, że chciałbym wjeżdżać tam gdzie chcę, a nie szukać odpowiednich pod rower dróg) śmigałbym po ścieżkach gravelem albo przełajem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grizzli Napisano 24 Maja 2017 Udostępnij Napisano 24 Maja 2017 Piasty boost to żaden problem. Robi shimano, sram, dt, hope, Dartmoor, novatec itd. Tylko trzeba się nastawiać bardIej na składanie kół niż kupno gotowego zestawu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Uhoman Napisano 24 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 24 Maja 2017 Ale wymienieni mają w ofercie piasty 141x9? Bo o taki standard boost chodzi. Czy ewentualnie można je na coś innego podmienić? Składanie kół to nie taki problem, bardziej boję się zostać z nietypową ramą. Szczerze to trochę nie nadążam za zmianami na rynku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olek19 Napisano 28 Maja 2017 Udostępnij Napisano 28 Maja 2017 a ptrzyłeś na SILVERBACK też ciekawy projket w dobrych pieniądzach http://allegro.pl/27-5-silverback-sphere-comp-2017-xt-2x10-nowosc-i6807468476.html albo drożej masz sztywne osie, amor i napęd 1x11 http://allegro.pl/27-5-silverback-sphere-expert-2017-xt-11-manitou-i6836732097.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Uhoman Napisano 28 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 28 Maja 2017 ttp://allegro.pl/27...6807468476.html - projekt ciekawy, ale: - nie stal - a jakoś ciągnie mnie w tym kierunku, - kolor nie ten. Co do drugiej opcji to nie chciałbym nadwyrężać budżetu, bo są jeszcze inne plany zakupowe, więc chcę się zamknąć < 4kpln. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.