janou Napisano 23 Maja 2017 Udostępnij Napisano 23 Maja 2017 Witam. Na początku chciałbym się przedstawić. nazywam się Łukasz, przygodę z rowerami dopiero zaczynam. W przeciągu kilku tyg mam dostać w prezencie rower szosowy Kross Vento 1.0. Nie jestem żadnym zapalonym rowerzystą, a przyszły rower raczej chciałbym używać turystycznie/ weekendowo. Stąd moje pytanie. Czy jest sens przerabiać ten rower na trekingowy? Czy w ogóle jest taka możliwość? Dlaczego chce to zrobić? W głównej mierze dlatego, że chciałbym swojego malucha (roczek) wozić na bagażniku w foteliku turystycznie - takie rodzinne wypady. Z góry dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanka Napisano 23 Maja 2017 Udostępnij Napisano 23 Maja 2017 Trekkinga z niego nie zrobisz.Brak otworów na mocowanie bagażnika,max.szerokość opony to ok.30 mm,więc raczej wąsko,.No i kierownica baranek.Jak możesz,to zmień prezent Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janou Napisano 23 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 23 Maja 2017 Dzięki za odpowiedź No szkoda:) Prezentu niestety zmienić nie mogę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanka Napisano 23 Maja 2017 Udostępnij Napisano 23 Maja 2017 Fotelik można kupić z mocowaniem do rury podsiodłowej.Opony wymienić na najszersze jakie wejdą..Ale jak się nie polubisz z barankiem i klamkomanetkami,to sobie nie pojeździsz.No chyba że wymienisz kierownicę na prostą i dasz zwykłe manetki które będą współpracowały z szosowym osprzętem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janou Napisano 23 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 23 Maja 2017 No właśnie wołabym prostą kierownicę. O szczegóły pytać się producenta? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
clavdivs Napisano 24 Maja 2017 Udostępnij Napisano 24 Maja 2017 Masz możliwość zapoznać się z rowerem szosowym bez wkładu finasowego. Skorzystaj. Na decyzję przyjdzie czas później. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 25 Maja 2017 Udostępnij Napisano 25 Maja 2017 jak już będziesz miał ten rower, i będzie ci za mało komfortowo to: - wsadż opony np. schwalbe marathon racer 30 mm - mostek z wysokim wzniosem np https://www.olx.pl/oferta/mostek-author-CID767-IDajYPZ.html#df606b7192 - fotelik i tak montujesz do sztycy 9 w większości wypadków - do mocowania bagażników są dostępne blaszki / adaptery - jedyny problem to błotniki, może byc za mało miejsca na pełne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janou Napisano 25 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 25 Maja 2017 Dzięki wszystkim za odpowiedź. Okazało się że rower dało radę wymienić na moidel Kross Trans Alp:) Dlatego temat można zamknąć PS nie wiem czy to dobre miejsce, ale może mi ktoś powiedzieć czy ten model będzie porównywalny do Romet Wagant 4? Taka sama klasa cenowa, więc i pewnie porównywalnie dobre rowery? Wcześnie brałem pod uwagę zakup właśnie rometa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanka Napisano 25 Maja 2017 Udostępnij Napisano 25 Maja 2017 Na korzyść Waganta przemawia napęd 3x9,ale chyba nic więcej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.