Skocz do zawartości

[Przeróbka] Kross Vento 1.0

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Na początku chciałbym się przedstawić. nazywam się Łukasz, przygodę z rowerami dopiero zaczynam. W przeciągu kilku tyg mam dostać w prezencie rower szosowy Kross Vento 1.0. Nie jestem żadnym zapalonym rowerzystą, a przyszły rower raczej chciałbym używać turystycznie/ weekendowo. Stąd moje pytanie. Czy jest sens przerabiać ten rower na trekingowy? Czy w ogóle jest taka możliwość? Dlaczego chce to zrobić? W głównej mierze dlatego, że chciałbym swojego malucha (roczek) wozić na bagażniku w foteliku turystycznie - takie rodzinne wypady. Z góry dzięki za odpowiedź.

Pozdrawiam

Łukasz

Napisano

Fotelik można kupić z mocowaniem do rury podsiodłowej.Opony wymienić na najszersze jakie wejdą..Ale jak się nie polubisz z barankiem i klamkomanetkami,to sobie nie pojeździsz.No chyba że wymienisz kierownicę na prostą i dasz zwykłe manetki które będą współpracowały z szosowym osprzętem

Napisano

jak już będziesz miał ten rower, i będzie ci za mało komfortowo to:

- wsadż opony np. schwalbe marathon racer 30 mm

- mostek z wysokim wzniosem np https://www.olx.pl/oferta/mostek-author-CID767-IDajYPZ.html#df606b7192

- fotelik i tak montujesz do sztycy 9 w większości wypadków

- do mocowania bagażników są dostępne blaszki / adaptery

- jedyny problem to błotniki, może byc za mało miejsca na pełne.

Napisano

Dzięki wszystkim za odpowiedź. Okazało się że rower dało radę wymienić na moidel Kross Trans Alp:) Dlatego temat można zamknąć :)

PS nie wiem czy to dobre miejsce, ale może mi ktoś powiedzieć czy ten model będzie porównywalny do Romet Wagant 4? Taka sama klasa cenowa, więc i pewnie porównywalnie dobre rowery? Wcześnie brałem pod uwagę zakup właśnie rometa

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...