Czeczen Napisano 22 Maja 2017 Udostępnij Napisano 22 Maja 2017 Witam, muszę kupić komplet klocków do tych hamulców i nie wiem co kupić Ogólnie ważę nieco ponad 70 kg a styl mieszany. W godzinach roboczych pykam po mieście a w wolnych chwilach jakiś teren, np hołdy z kopalni. Jakichś ekstremalnych zjazdów nie ma, ale jest amatorsko-wymagająco fabryczne żywiczne klocki pozostawiają do życzenia i już są na wykończeniu.Niby widziałem kilka wątków ale wszystko jakoś się urywa, u mnie w mieście mają tylko jakieś gianty półmetaliczne za 30zł, accenty półmetaliczne za 40 i spiekane za 60.. jakoś mnie to nie przekonuje. Na tył nie muszą być ekstra, używam o wiele mniej, ale się zatłuściły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RainbowHunterPL Napisano 22 Maja 2017 Udostępnij Napisano 22 Maja 2017 Bierz pólmetaliki A2Z jedne z lepszych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
llancer Napisano 22 Maja 2017 Udostępnij Napisano 22 Maja 2017 Ja w swoich m615 mam żywiczne tył i blokują koło odrazu. Z przodu mam metaliki,są ok jak się albo bardzo mocno nagrzeją, albo mokra tarcza i klocki-wtedy działają jak by ktoś kij w szprychy włożył. Inaczej działają dobrze. Tarcza to xt 160mm ice tech. Oczywiście wszystko odtłuszczone, hamulce zalane odpowietrzone etc. Wg. mnie lepiej kupić 3/4 komplety żywicznych niż jeden metalików Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 22 Maja 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Maja 2017 EBC Gold. Zrywają papę z dachu i farbę z asfaltu. np hołdy z kopalni Hołdy czy Hałdy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gawel76 Napisano 22 Maja 2017 Udostępnij Napisano 22 Maja 2017 np hołdy z kopalni Hołdy czy Hałdy? Jeden grzmot,po Śląsku może być i hołda Po ślonsku godomy „hołda”, po polsku godajom „hałda” Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czeczen Napisano 22 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 22 Maja 2017 EBC Gold. Zrywają papę z dachu i farbę z asfaltu. Hołdy czy Hałdy? Jak komu wygodniej, ważne żeby zjechać bez problemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czeczen Napisano 14 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2017 Kupiłem A2Z blue, bo miałem akurat najłatwiej dostępne, w zupełności wystarczające. Jestem zadowolony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RainbowHunterPL Napisano 14 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2017 Bardzo dobre są również Prox półmetaliki których aktualnie używam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Malinowy Napisano 27 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2017 a co powiecie o shimanowskich żywicznych klockach z radiatorami f01a? Użytkuję od dłuższego czasu i myślę na co zmienić. Raczej nie będę szedł w metaliczne bo mi niepotrzebne takowe (żywiczne w zupełności dają radę). Niestety są dość drogie, jednak mam możliwość dostać dwa komplety po cenie hurtowej wyjątkowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.