MonsieurFop Napisano 22 Maja 2017 Udostępnij Napisano 22 Maja 2017 Dzień dobry, Zamówiłem ramę gravelową ACCENT FURIOUS z myślą/nadzieją, że accent dotrzyma terminu i zaraz po wypuszczeniu ramy doda również widelec jak i cały rower. Niestety, tak się nie stało i rama stoi od 5 maja w pokoju bez widelca, stąd moje pytanie, jaki widelec aluminiowy polecacie do ramy ? Celuję w pełne aluminium i hamulce tarczowe PostMount z wymiarami: IS42 / IS52, taper 1-1/8 - górne łożysko; 1.5" - dolne łożysko lub też 1-1/8 góra i dół (nakładka zwężająca załączona do sterów). Chciałem oponę maksymalnie 40mm wkładać, tak jak i z tyły ramy. Jak rozumiem: 1. FL to długość jaką widelec powinien mieć od środka osi do podstawy sterów? 2. FR to wyprzedzenie, czyli wychylenie do przodu? Szukałem na allegro i w sklepach, ale nie znalazłem widelca z takimi parametrami, nie jestem też pewien czy dobrze szukałem, stąd powyższe pytania. Za wszelkie odpowiedzi/sugestie/uwagi będę wdzięczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanka Napisano 22 Maja 2017 Udostępnij Napisano 22 Maja 2017 Podejrzewam że widelec z CX One Pro Disc to taki sam widelec co w Furiousie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MonsieurFop Napisano 22 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 22 Maja 2017 Tak, z tego co się orientuję to jest taki sam, ale nie chcę widelca karbonowego. Znalazłem widelec FORCE, ale niestety jest za długi bo dedykowany MTB. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanka Napisano 22 Maja 2017 Udostępnij Napisano 22 Maja 2017 Jest wersja trekking o długosci 440mm ale 1 1/8 podobnie jak z Twojego linku Edit Oraz wersja dla kół 24 o długości 400 mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.