Skocz do zawartości

[koło] ile może ważyć ten komplet koł ?

jarus220

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zwracam się z uprzejmą prośbą do "maniaków" .

Ile może REALNIE ważyć ten zestaw kół? ( bez opon i dętek)

Przód:

piasta -xt Hb m-756

obręcz -Rigrida taurus 2000

szprychy -DT Champion 2.0

Tył

piasta -xt Hb m-756

obręcz -Alexrims DM-24

szprychy -DT Champion 2.0

oczywiście plus: nyple,kurz,pył itp........... :wink:

Niestety nie mam w domu wagi a różne sklepy różnie podają.

Pozdrawiam

Jarek

Napisano

Piasta przod ok 250g tyl ok 500g , obrecz okolo nawet 420-440g , szprychy z nyplami ok 230-260g na kolo nie wiem jaka dlugosc.

Wedlug tego co dalo sie w necie znalezc z grubsza. Poza tym www.google.pl ;]

Napisano

szorychy od 1.0zł po 1.2zł chyba ze mowimy o czarnych to okolo 1,2-1,5zł drozsze

Żbiku jestes pewien ze taurusy sa az tak lekkie?zawsze sadzilem ze 500gr to minimum....

Napisano

w szoku jestem zawsze sadzilem ze one nawet pod nduro by sie nadaly zreszta montowali taurusy chocby do giantow ac 1 o skoku tylu 160mm...a tu zonk waga na poziomie(choc moze w AC byly T2000...)macha czy 517

Napisano

Ja też jestem w szoku :eek: .

W ramach zaskórniaków w tajemnicy ukrytych dla żony oraz: "wpadania na głupie pomysły :wink: " chciałem poszukać jakiś Demaxów albo Detraksów do mojego CUBE-a oraz do mojej (jakże słusznej) wagi :wink: .

Wygląda na to że to jest pomysł z lekka chybiony.Specjalnie nie za oszczędze na wadze a istnieje spore ryzyko że będą się krzywić. Już nie mówiąc że różnica w cenie jest ogromna.Ale płacić tylko za wygląd ze 2 tysie ? .Hmm...... musze się naprawde poważnie zastanowić.

W każdym razie ogromne dzięki za pomoc i za tego linka ( jest doskonały :) )

Pozdrawiam

Jarek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...