jarus220 Napisano 4 Października 2006 Udostępnij Napisano 4 Października 2006 Zwracam się z uprzejmą prośbą do "maniaków" . Ile może REALNIE ważyć ten zestaw kół? ( bez opon i dętek) Przód: piasta -xt Hb m-756 obręcz -Rigrida taurus 2000 szprychy -DT Champion 2.0 Tył piasta -xt Hb m-756 obręcz -Alexrims DM-24 szprychy -DT Champion 2.0 oczywiście plus: nyple,kurz,pył itp........... :wink: Niestety nie mam w domu wagi a różne sklepy różnie podają. Pozdrawiam Jarek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wookie Napisano 4 Października 2006 Udostępnij Napisano 4 Października 2006 Piasta przod ok 250g tyl ok 500g , obrecz okolo nawet 420-440g , szprychy z nyplami ok 230-260g na kolo nie wiem jaka dlugosc. Wedlug tego co dalo sie w necie znalezc z grubsza. Poza tym www.google.pl ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żbik Napisano 8 Października 2006 Udostępnij Napisano 8 Października 2006 Rigida Taurus 32T - 395 gram Alex Rims DM24 32T - 720 gram DT Champion 2.0 265mm 32 szt - 222 gramy DT Brass Niple 12mm - 1g/szt Shimano HB-M756 32T bez zacisków (to są pod v-ki?) - przód 156 gram, tył 372 gramy Razem wyszło: przód 805 gram, tył 1346 gram Polecam http://weightweenies.starbike.com/listings.php Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maki Napisano 8 Października 2006 Udostępnij Napisano 8 Października 2006 A tak przy okazji w jakich cenach są szprychy DT Champion 2.0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 8 Października 2006 Udostępnij Napisano 8 Października 2006 szorychy od 1.0zł po 1.2zł chyba ze mowimy o czarnych to okolo 1,2-1,5zł drozsze Żbiku jestes pewien ze taurusy sa az tak lekkie?zawsze sadzilem ze 500gr to minimum.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żbik Napisano 8 Października 2006 Udostępnij Napisano 8 Października 2006 Rigida Taurus --> http://weightweenies.starbike.com/listings...s.php?type=rims Też mi coś za lekkie sie zdają ale tak jest na WW Wg www.rigida.com Taurus 2000 ma masę 485 gram... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 9 Października 2006 Udostępnij Napisano 9 Października 2006 w szoku jestem zawsze sadzilem ze one nawet pod nduro by sie nadaly zreszta montowali taurusy chocby do giantow ac 1 o skoku tylu 160mm...a tu zonk waga na poziomie(choc moze w AC byly T2000...)macha czy 517 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarus220 Napisano 9 Października 2006 Autor Udostępnij Napisano 9 Października 2006 Ja też jestem w szoku :eek: . W ramach zaskórniaków w tajemnicy ukrytych dla żony oraz: "wpadania na głupie pomysły :wink: " chciałem poszukać jakiś Demaxów albo Detraksów do mojego CUBE-a oraz do mojej (jakże słusznej) wagi :wink: . Wygląda na to że to jest pomysł z lekka chybiony.Specjalnie nie za oszczędze na wadze a istnieje spore ryzyko że będą się krzywić. Już nie mówiąc że różnica w cenie jest ogromna.Ale płacić tylko za wygląd ze 2 tysie ? .Hmm...... musze się naprawde poważnie zastanowić. W każdym razie ogromne dzięki za pomoc i za tego linka ( jest doskonały ) Pozdrawiam Jarek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wookie Napisano 10 Października 2006 Udostępnij Napisano 10 Października 2006 Ale na WW jest waga egz z 2000 chyba wiec nie bierzecie tego tak pod uwage. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.