Freeze Napisano 4 Października 2006 Napisano 4 Października 2006 Mam pewnien problem ze swoim rowerem. Kiedy nacisne przedni hamulec i próbuje ruszyc to cały rower rusza się. Na pewno nie jest to luz w amortyzatorze ,ponieważ go dokładnie sprawdzałem. Wyjmowałem amor i jeszcze raz go przykręcałem i nic-luz dalej występuje i nie wiem jak się go pozbyć Proszę o pomoc Pozdro4ALL A i jeżeli taki temat już był to bardzo przepraszam. Szukałem ale i tak nic nie znalazłem
Wax Napisano 4 Października 2006 Napisano 4 Października 2006 ja bym powiedział że to jest amortyzator. ale skoro go sprawdzałeś to nie wiem. a jak ruszasz to coś Ci lata ??? według mnie to ze go wyciągałeś i wkładałes jeszce raz to nie swiadczy o tym że to nie jest amortyzator.zrób tak: zatrzymaj rower, san na 2 nogi nie "wysiadając" z roweru, nacisnij przedni hampel do końca i spróbuj troche przesunac rower do tyłu potem do przodu, obserwuj przy tym amortyzator, golenie i tak dalej. Taka moja rada. To jest tylko i wyłącznie moje zdanie . na razie
Ecia Napisano 4 Października 2006 Napisano 4 Października 2006 Wygląda mi to na luz na sterach. Poszukaj pod tym kątem - tematy o luzach na sterach oraz metodach ich likwidowania są na forum. Pozdrówko nakierowujące
Freeze Napisano 4 Października 2006 Autor Napisano 4 Października 2006 No wiem że o niczym nie świadczy ale dobrze jest wiedzieć co tam słychać Hmm.... Możliwe że są to luzy w sterach poszukam, popatrze, poczytam Dzieki Ecia Aczkolwiek czekam na jakieś dalsze porady
Wax Napisano 4 Października 2006 Napisano 4 Października 2006 a jak rozbierałeś amora ze sterów to nie zauwazyłes tam niczego ??? fakt takie tematy były. na razie co Ecia to Ecia zna sie na wszystkim. pozdrówki z uznaniem
master87 Napisano 4 Października 2006 Napisano 4 Października 2006 Po pierwsze skręć dobrze stery (na pewno znajdziesz o tym jakieś tematy) Sprawdź amor - siedząc na rowerze z zaciśniętym hamulcem ruszaj w przód i w tył i zobacz czy podkowa łącząca dolne golenie bardzo się rusza względem górnych goleni. Jeszcze jest sprawa tego jak duży to jest luz, bo jeśli minimalny to może to być luz szczęk na pivotach. (chyba żebyś miał tarcze w co wątpie, to luźna tarcza)
Freeze Napisano 4 Października 2006 Autor Napisano 4 Października 2006 Z tego co wyczytałem to rzeczywiście winą za te luzy są chyba stery Amor jest na bank w porządku a tarczówki ni mam Zastanawiam się tylko jak wyeliminować ten luz. Z tego co czytałem to trzeba dokręcić tą górną srubę (tą nad mostkiem) ,ale ona jest u mnie dokręcona. Wprawdzie nie ma maxa ale slyszałem że nie wolno jej dokręcać na fula No nic bede się dalej dokształcać
Thorondor Napisano 9 Października 2006 Napisano 9 Października 2006 i co zwalczyłeś to? bo mam chyba podobny problem a przejechalem na rowerku niecałe 300km...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.