haraki Napisano 22 Maja 2017 Napisano 22 Maja 2017 Witam! Poszukuję jakieś cienkiej bluzy bardziej w luźnym kroju do jazdy w temperaturach 10-15 stopni na samą koszulkę rowerową/biegową lub podania jakiego typu materiałem najlepiej się rozglądać np. dry high efficiency. Priorytetem jest tu dobra oddychalność oraz by chroniła w znacznym dużym stopniu przed wiatrem. W bardzo pozytywnym scenariuszu jeszcze przed lekkim kilku minutowym deszczem (ale nie wiem czy jest to możliwe do spełnienia zachowując znakomitą oddychalność). Dla zobrazowania: Przez pewien używałem cienką kurtkę endura pakajak zakładając nawet na koszulkę biegową z wstawkami mesh pod pachami. Podobno ta kurtka ma przyzwoitą oddychalność. Przed wiatrem i lekkim deszczem kurtka chroni bardzo dobrze, ale od razu przy średnio intensywnym wysiłku pod kurtką mam saunę.
marcingrychtol Napisano 22 Maja 2017 Napisano 22 Maja 2017 https://www.forumrowerowe.org/topic/214589-wiatrowka-wysoka-intensywnosc/
haraki Napisano 22 Maja 2017 Autor Napisano 22 Maja 2017 W takim razie przenoszę moje pytanie do podanego wątku, a ten proszę o zamknięcie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.