TheKtoska Napisano 21 Maja 2017 Udostępnij Napisano 21 Maja 2017 Ma ktoś jakieś doświadczenie lub wiedzę teoretyczana związana z tematem? Chce zabezpieczyć dodatkowo przyczepkę rowerowa Z góry dziękuje za wszystkie sugestie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nastar Napisano 21 Maja 2017 Udostępnij Napisano 21 Maja 2017 Kolega ma to urządzenie: https://pl.aliexpress.com/item/Coban-Bicycle-gps-tracker-GPS-GSM-GPRS-Quad-Band-Real-time-Google-Map-tracker-gps-305/32633945133.html?spm=2114.13010608.0.0.A8dgxK Widziałem jak działa. Całkiem sensownie to wychodzi. Też zamówiłem i czekam na przesyłkę. Cena nie jest wysoka, do tego jakiś starter pre-paidowy z mała sumą na sms-y i mamy niezły wariant zabezpieczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheKtoska Napisano 22 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 22 Maja 2017 A ten starter pre paid to jakikolwiek może być? Czy są jakieś powody żeby wybrać taki a nie inny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nastar Napisano 22 Maja 2017 Udostępnij Napisano 22 Maja 2017 Starter obojętnie jakiego operatora. A dlaczego akurat ten ? Nie wiem. Innych nie znam. Widziałem jak ten działa i mi pasuje. Najbardziej sensowna jest opcja z wykrywaniem ruchu: gdy rower się poruszy urządzenie wysyła automatycznie sms-a do Ciebie z linkiem do Google Maps i podaną lokalizacją roweru. Takiego sms-a może wysyłać z zadaną częstotliwością (co 30sek, 1min, 3min.) - tak długo jak rower się porusza. Urządzenie jest bezgłośne i stosunkowo łatwo je ukryć nie tylko w rurze sterowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcingrychtol Napisano 22 Maja 2017 Udostępnij Napisano 22 Maja 2017 W sumie cena podobna jak za jakiegoś sensownego U-locka. Jakby jeszcze do tego dorobić ładowanie z prądnicy, żeby nie trzeba było pamiętać o baterii :> Normalnie się zastanawiam. A ma teraz któryś operator ofertę z dożywotnią ważnością konta? Lata temu Orange dawało możliwość włączenia takiej supermocy na karcie. Nju teraz ma chyba minimum 9zł w abonamencie, a po roku (?) bez dolnego limitu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nastar Napisano 22 Maja 2017 Udostępnij Napisano 22 Maja 2017 Bateria po naładowaniu ma wystarczać do 30 dni (w zależności od intensywności używania). Nie jest to chyba więc zbyt uciążliwe. Co do najlepszej oferty w zakresie pre-paida również chętnie skorzystam z rady kogoś bardziej zorientowanego w temacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Borsuczy Napisano 22 Maja 2017 Udostępnij Napisano 22 Maja 2017 Jakaś czyjaś opinia: "akumulator wytrzymuje 7 dni w trybie z wlaczonym modulem GPS oraz ok 10-12 dni bez wlaczonego modułu GPS w trybie czuwania. Znacznie krocej niż wynika z opisu sprzedajacego." Ale jakby komuś to przeszkadzało- można dodać więcej bateryjek. Kupić koszyczki na baterie, kabelki i pobawić się lutownicą. Nie wiem jakie tam jest zasilanie, z tych zdjęć trudno to zrozumieć, a opisu brak, ale wiem na pewno, że osoba to trzymająca ma obrzydliwe pazury, ale to chyba nie pomaga za bardzo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nastar Napisano 22 Maja 2017 Udostępnij Napisano 22 Maja 2017 Właśnie rozmawiałem z kolegą posiadającym to urządzenie. Robił test jak długo wytrzymuje bateria po całkowitym naładowaniu. Po 9 dniach normalnego użytkowania (jazda do pracy i z powrotem na czuwaniu, kilka testów sprawdzających czy wysyła sms-y z lokalizacją) urządzenie wysłało pierwszego sms-a o niskim stanie baterii. Po raz pierwszy robi tak gdy pozostaje 25%. Później sms-y z tą wiadomością nadal są wysyłane co jakiś czas ale urządzenie dotrwało do 14 dni i nadal działało. Rower stoi w piwnicy w bloku więc być może GPS i GSM mają trochę trudniej łapać sygnał przez co idzie na to więcej energii. wiem na pewno, że osoba to trzymająca ma obrzydliwe pazury Fakt. Niezły oblech :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andybike Napisano 22 Maja 2017 Udostępnij Napisano 22 Maja 2017 Co do najlepszej oferty w zakresie pre-paida również chętnie skorzystam z rady kogoś bardziej zorientowanego w temacie. Nie wiem czy to najlepsza oferta ale jest coś takiego: http://www.orange.pl/kid,4002400661,id,4004230212,article.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fw66 Napisano 22 Maja 2017 Udostępnij Napisano 22 Maja 2017 W piwnicy mam alarm gsm z sim orange na karte. Ważność przez rok. smsy 15gr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.