Dexter_6669 Napisano 4 Października 2006 Udostępnij Napisano 4 Października 2006 witam Czy ten suport wytrzyma (nie wygnie się) przy jeździe XC i enduro?? Bo nie mam sary na korbe na isis, więc chce wymienić suport bo mój orginalny się wygią :025: Jeśli nie znacie tego suportu to prosze o inne propozycje ale na kwadrat do 120 zł Pozdro http://allegro.pl/item131838040_wklad_supo...owy_super_.html tu link Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 4 Października 2006 Udostępnij Napisano 4 Października 2006 zalezy od tego ile wazysz, no i co dla ciebie znaczy xc enduro? ogolnie wklady z odchudzanymi elementami nie sa przeznaczone dla ludzi powyzej 75 kilo. alu oś? nie gwarantuje dlugiego zycia takiemu patentowi. firmy robia wklady z osiami stalowymi drązonymi albo tytanowymi. korpus z karbonu? hm tez bym sie zastanowil. zalezy tez jak bardzo zalezy ci na odchudzeniu roweru. jesli nie - to bym sobie glowy nie zawracal. za cene 119 zl kupisz 3 wklady vp na maszynowkach - ktore przy jezdzie xc enduro spokonie wytrzymuja bez luzow okolo 10 tysiecy km. ja bym sobie odpuscil. no i pytanie jeszcze jaki miales do tej pory wklad jesli chodzi o firme? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dexter_6669 Napisano 4 Października 2006 Autor Udostępnij Napisano 4 Października 2006 więc waże 73 kg(i zamierzam więcej) a mam chyba shimano i się oś wygieła nie chodzi mi o odchudzenie roweru tylko o coś mocnego na kwadrat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 4 Października 2006 Udostępnij Napisano 4 Października 2006 Nie warto tyle kasy wydawać na kwadrat. Przejdź na ISIS albo Octalink Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 5 Października 2006 Udostępnij Napisano 5 Października 2006 więc waże 73 kg(i zamierzam więcej) a mam chyba shimano i się oś wygieła nie chodzi mi o odchudzenie roweru tylko o coś mocnego na kwadrat chyba masz shimano? to dobre wklady. kup lepiej wklad vp na dwoch maszynowkach. cena okolo 35 - 40 zl. jesli cos sie z nim stanie to go po prostu wymienisz. ja waze 79 kilo, rower 18. wklady daja rade. przy 119 zl to mysle ze za duze ryzyko jak na eksperyment. nie podoba mi sie aluminiowa os. nie wydaje mi sie zeby to byl najlepszy material do produkcji osi rowerowych we wkladach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żbik Napisano 5 Października 2006 Udostępnij Napisano 5 Października 2006 Nie wiem jak można wygiąc w xc/enduro oś suportu ale ok... na pewno sobie odpuść ten karbonowy wkład. Skoro wygiąłeś kwadrat to szukaj ciężkich i tanich suportów Kinex'a, Shimano lub Accenta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dexter_6669 Napisano 5 Października 2006 Autor Udostępnij Napisano 5 Października 2006 chyba kupie zintegrowanego truvativ'a taki sam jak w a6 tego może nie wygne ?? A ja zawsze giąłem suporty niewiem taki styl jazdy, jak mocno nacisne to się wygina aż łańcuch o przerzutke ociera :lol: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 5 Października 2006 Udostępnij Napisano 5 Października 2006 skoro wklady u ciebie tak zle znosza styl jazdy to przy zakupie wkladu na isis musisz wybierac wklady na 3 minimum a najlepiej na 4 lozyskach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dexter_6669 Napisano 5 Października 2006 Autor Udostępnij Napisano 5 Października 2006 niewiem czy chodzi o ilość łożysk?? Kolega mi mówił że jest po prostu za miękka oś Bo luzu na suporcie nie ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 5 Października 2006 Udostępnij Napisano 5 Października 2006 owszem - miekka os. ale ty mowisz o zmianie korb. jesli kupisz korby z wkladem typu isis to warto by mial on jak najwiecej lozysk - to wplynie na jego sztywnosc i trwalosc. sam twierdzisz ze wygiales oś wkladu od twojego stylu jazdy. mysle ze skoro wazysz 73 kilo i nie skaczesz (bo tak rozumiem xc i enduro) czyli zadnej ekstremy to po prostu miales marny wklad. zamiast kupowac korby zmien wklad na inny - np na ten o ktorym ci pisalem - vp albo neco. moze byc tez modus, lub jakis inny wklad na zwykłą oś np shimanowski ale nie z najnizszej grupy osprzetu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dexter_6669 Napisano 5 Października 2006 Autor Udostępnij Napisano 5 Października 2006 do skoków to tylko małe hopy i dropy troche wieksze od krawęrznika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 6 Października 2006 Udostępnij Napisano 6 Października 2006 no to musiales miec wyjatkowo kiepski egzeplarz wkladu. po prostu kup taki jak ci proponowalem - cena jest dobra i w razie problemu mozesz go tanio wymienic - bo przeciez niecale 40 zl to chyba nie sa wielkie pieniadze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dexter_6669 Napisano 6 Października 2006 Autor Udostępnij Napisano 6 Października 2006 http://allegro.pl/item132336511_nowy_wklad...alu_miski_.html a co myślisz o tym szczerze mówiąc sugeruje sie wysoką ceną niż znajomością suportów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bendus Napisano 6 Października 2006 Udostępnij Napisano 6 Października 2006 Cena jak na suport na kwadrat rzeczywiście sporawa. IMO nie ma może sensu pakować w to aż tyle kaski (no chyba, że bardzo chcesz). Na ogół, przy normalnej jeździe (bez skoków itp.) elementem, który zawodzi są łożyska, a nie oś. Nawet w najtańszych suportach. Zgięcie się osi w Twoim poprzednim suporcie to chyba efekt pecha/wad produkcyjnych, a nie wpływu Twojej wagi. Jeździłem na wiekowym Shimano BB-LP26 (czyli bodajże STX), a potem na Kinex BLAL i nie było najmniejszych problemów, mimo mojej wagi, która momentami potrafiła być o jakieś 12kg większa od Twojej. Uważam, że tobo ma rację proponując jakiś tani suport, który w razie czego będzie mozna wymienić. Vp, czy proponowane przez Żbika Kinex powinny dać radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.