kijanka96 Napisano 21 Maja 2017 Udostępnij Napisano 21 Maja 2017 Witam, Poszukuję roweru trekkingowego służącego głównie do jazdy na wycieczki asfaltowe poza miasto. Z ciekawszych propozycji znalazłem te dwie. Czynniki którymi się kierowałem to: obowiązkowo taki kształt ramy, rower do kupna w Krakowie.Gazela 4.0: http://allegro.pl/romet-rower-trekkingowy-gazela-4-0-28-grafit-s-17-i6814199200.htmlGazela 5.0: http://allegro.pl/romet-gazela-5-0-2016-17-lub-19-promocja-20-i6825720261.html A teraz pytania: Czy pomiędzy tymi rowerami jest aż tak duża różnica w osprzęcie, że opłaca się dopłacić do Gazela 5.0? Czy jest sens kupować rower trekkingowy z hamulcami hydraulicznymi? Tutaj głównie chodzi mi o uniknięcie problemu z scentrowanym kołem. Dodatkowo chciałem znaleźć rower na osprzęcie deore, ale średnio mi się to udało. Chętnie rozpatrzę również inne propozycje. Pozdrawiam Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo59 Napisano 21 Maja 2017 Udostępnij Napisano 21 Maja 2017 Spójrz na northec boudicca LX - to powinno odpowiedzieć na część przynajmniej twoich wątpliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kijanka96 Napisano 21 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 21 Maja 2017 Dużo lżejszy, osprzętowo lżejszy i tańszy tylko w Krakowie go nie znajdę :/ A co sądzisz o hamulcach tarczowych? Jest sens szukać takiego roweru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo59 Napisano 21 Maja 2017 Udostępnij Napisano 21 Maja 2017 To dla ciebie ? Ile ważysz ? rzeczywiście jakieś górskie zjazdy przewidywane ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kijanka96 Napisano 21 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 21 Maja 2017 Nie dla mnie. Raczej nic z tych rzeczy. Nie chodzi tutaj o siłe hamowania, a o problemy w związku z scentrowanym kołem, a także o wygodę (łatwiej hamować hydraulicznymi ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcingp5 Napisano 25 Maja 2017 Udostępnij Napisano 25 Maja 2017 (edytowane) Widział ktoś jakieś inne propozycje podobnych rowerów jak GAZELA 5 ? ale na 26" A szczególnie taki jak ten: BULLS Lavida Plus https://www.olx.pl/oferta/nowyrower-elektryczny-bulls-lavida-plus-pelne-xt-hydraulika-wypas-CID767-IDgI7Wf.html#c347e49726 Edytowane 25 Maja 2017 przez marcingp5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcingp5 Napisano 27 Maja 2017 Udostępnij Napisano 27 Maja 2017 Witam ponownie sory że tak post pod postem ale na forum propozycji i pomocy jakiejkolwiek nie widzę. Znalazłem już prawie idealny rower mianowicie taki: Winora Bermuda 28" 2017 ( strona dobre rowery ) + Można nisko i wygodnie wsiadać przez niską ramę + Hamulce tarczowe i amortyzator - brakuje mi amortyzatora w sztycy pod siodełkiem oraz mniejsze koła 26" ponieważ mniejsze szybciej startują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo59 Napisano 27 Maja 2017 Udostępnij Napisano 27 Maja 2017 (edytowane) Brak "amortyzatora" w sztycy to zaleta - jeśli rzeczywiście niezbędny, to suntour NCX ... Osprzęt z pogranicza dramatu, biorąc pod uwagę cenę. A z tym szybszym startem to serio ? Ścigacie się na turystycznych wypadach ?? :) Edytowane 27 Maja 2017 przez Pablo59 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi