Gorthin Napisano 21 Maja 2017 Napisano 21 Maja 2017 Witam.Mam pytanie bo szukam obręczy do roweru górskiego. Jest to rower do przemieszczania się do pracy i bardzo sporadycznie na jakieś wycieczki trekkingowe na łonie natury ze znajomymi (sporadycznie tzn. 4-5 razy w roku). Miałem koła jakieś fabryczne No-name, ale po zwykłej jeździe po mieście są całe krzywe, że już nie mogę hamulców ustawić. Dlatego szukam czegoś solidnego w rozsądnej cenie, które nie zniszczą się od zwykłej jazdy.Obręcze 26" przód i tył. Wolnobieg 7 rzędowy. Hamulce V-Brake.Możecie coś polecić. Cena na tę chwilę dowolna, ale po prostu bez szaleństw.
Mod Team Puklus Napisano 21 Maja 2017 Mod Team Napisano 21 Maja 2017 Skoro szukasz obręczy ... pomyśl o kole. Masz wolnobieg, warto by sie było tego dziadostwa pozbyć i mieć kasetę. Taa owszem, drożej. Ale przyszłościowo juz. Generalnie jak nie jeździsz za wiele, to każda jedna obręcz będzie ok, by miała ze 3 komory, co by była dość mocna i dodatkowo jak by miała kapslowane otwory na nyple.
marcingrychtol Napisano 21 Maja 2017 Napisano 21 Maja 2017 A próbowałeś centrować? Jak pamiętam to w serwisie to będzie całe 15 zeta. Ale wiem, też zawsze szukam byle pretekstu, żeby se coś nowego kupić
Galad Napisano 21 Maja 2017 Napisano 21 Maja 2017 http://allegro.pl/kola-26-stozek-stars-joytech-na-wolnobieg-czarne-i5101507288.html Nawet takie koła będą dobre, jak do sporadycznej jazd są wręcz idealne.
Gorthin Napisano 21 Maja 2017 Autor Napisano 21 Maja 2017 Skoro szukasz obręczy ... pomyśl o kole. Masz wolnobieg, warto by sie było tego dziadostwa pozbyć i mieć kasetę. Taa owszem, drożej. Ale przyszłościowo juz. Generalnie jak nie jeździsz za wiele, to każda jedna obręcz będzie ok, by miała ze 3 komory, co by była dość mocna i dodatkowo jak by miała kapslowane otwory na nyple. Znaczy się generalnie jeżdżę na tym rowerze dzień w dzień do pracy. jest to około 15km dziennie. Plus wspomniane wycieczki. Poprzednie koła były jednokomorowe za kilka dych, więc w momencie się pogięły. Więc sugerujesz aby nie rozglądać się za długo i się nie męczyć, aby były trzykomorowe? Firma bez znaczenia? Jak mam kupić koło za 150zł, to już wolę dać 250zł i kupić faktycznie ciekawsze koło. Myślałem nad kasetą, ale nie jestem przekonany, czy warto w taki rowerek wkładać kasetę. Rower za kilka stów do jeżdżenia na co dzień, taki co to jak ukradną to jakoś przeżyję. A próbowałeś centrować? Jak pamiętam to w serwisie to będzie całe 15 zeta. Ale wiem, też zawsze szukam byle pretekstu, żeby se coś nowego kupić Myślałem o centrowaniu, ale nie wiem czy warto skoro to koło jest bodaj za 50zł http://allegro.pl/kola-26-stozek-stars-joytech-na-wolnobieg-czarne-i5101507288.html Nawet takie koła będą dobre, jak do sporadycznej jazd są wręcz idealne. Jeśli takie koła faktycznie wystarczą, to dla mnie ok. Cena ok, więc i myślę, że spokojnie, tak chociaż rok niech pociągną bez problemów.
nemo2009 Napisano 21 Maja 2017 Napisano 21 Maja 2017 Komplet tanich kółek,wytrzymają wiele. http://e-bmx.pl/opis/4639077/komplet-kol-26-jet-set-js-200--shimano-m495-disc-cl.html http://e-bmx.pl/opis/4682594/komplet-kol-26-alexrims-dm24-biale--shimano-m495-disc-cl.html
Gorthin Napisano 21 Maja 2017 Autor Napisano 21 Maja 2017 Tylko to są koła pod kasetę, a szukam pod wolnobieg.
nemo2009 Napisano 21 Maja 2017 Napisano 21 Maja 2017 to są koła pod kasetę, a szukam pod wolnobieg. Kupujesz kasetę 7 rzędową i problem z głowy.Koła w tej konfiguracji wytrzymają o wiele dłużej od kółek z wolnobiegiem.
Gorthin Napisano 21 Maja 2017 Autor Napisano 21 Maja 2017 To niby też ciekawa opcja. Muszę zobaczyć ewentualnie jak wygląda cenowo jakaś kaseta 7 rzędowa + łańcuch.
marcingrychtol Napisano 21 Maja 2017 Napisano 21 Maja 2017 BTW: przypomniało mi się coś! Mam do zbycia przednie koło na żółtej Vuelcie Airline (stożek) + piasta Shimano LX, stan db+. Felga przebieg gdzieś 3-4 tys. km, piasta kilkaset km, może tysiąc w porywach, ale raczej nie będzie. Zaplatałem sam. Nawet je kiedyś szykowałem do sprzedaży, więc powinno być wycentrowane. Jakby był Waćpan zainteresowan za 5 dyszek + przesyłka, to je wyciągnę i prześlę zdjęcia + filmik, że nie ma bicia Mam je razem z widelcem sztywnym cr-mo z Gianta Terrago, rura 1 1/8 cala gwintowana, wisi mi to w garażu na wsi - to bym brata podpytał w razie czego, za jakieś 50zł następne by poszło. Trochę go szkoda, bo to świetny sprzęt, ale nie mam go do czego włożyć, bo wszystkie gwinty u mnie to calówki jak już, więc wisi.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.