Djkubixpl Napisano 20 Maja 2017 Udostępnij Napisano 20 Maja 2017 Witam Ja z problemem z hamulcem. Mianowicie prawdopodobnie pękła mi jakaś uszczelka czy coś w zacisku(hayes radar)(przód) Stwierdzam to po tym że zaczeły piszczeć klamka zmiękła do tego stopnia że mogę jądo gripa docisnąć 1 palcem bez problemowo oraz na tarczy jak się palcem przejedzie to jest plama oleju czy czegoś a i po lewej stronie okładziny (tak jak pcha tłoczek)też był jakiś smar czy płyn Moje pytanie brzmi co z tym robić ewentualnie jak naprawić co kupić?pozdrawiam Wysłane z mojego LG-H500 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcingrychtol Napisano 20 Maja 2017 Udostępnij Napisano 20 Maja 2017 Stawiam na tłoczki? Zdejmij koło, potem wyjmij klocki, zobacz co tam się dzieje, może zrób zdjęcie. Może to też być oliwka albo złamany przewód przy zacisku. Może też strzelił odpowietrzacz ale to się raczej nie zdarza. Uważaj, bo Hayesy są na DOT, a on żre lakier. Co wyciekło to wytrzyj i spłucz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Djkubixpl Napisano 20 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 20 Maja 2017 Lakier jako tako chyba cały do okoła hebla na czerwonym lakierze jest czarne coś i nie idzie tego umyć jutro rano zrobię Wysłane z mojego LG-H500 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcingrychtol Napisano 20 Maja 2017 Udostępnij Napisano 20 Maja 2017 Mea culpa, doczytałem że Radar jest na olej mineralny. Lakieru nie zezre, ale jak klocki hamulcowe nie są metaliczne, to raczej będą do wymiany. Wytrzyj koniecznie dobrze oponę, olej niszczy gumę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi