miku Napisano 25 Września 2008 Udostępnij Napisano 25 Września 2008 Czy orientuje się ktoś czy, a jeśli tak to gdzie można nabyć końcówkę przewodu hydraulicznego (tzw. oliwka) do tego hamulca? Ewentualnie jakiś zamiennik, ale nie sądzę aby pasowały oliwki z innych hampli. --- 26.09.08.: Dopasowałem na szczęście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konraad Napisano 21 Marca 2009 Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 Witam! Wie ktoś może jak w tych hamulcach Tektro Auriga Comp można zwiększyć siłę hamowania? Bo klocki już mam najbliżej jak się da ustawione tarczy. I jakie klocki są standardowo w tych hamulcach? Ile takie klocki wytrzymują? Jak bym chciał zmienić to wziąć żywicznie, półmetaliczne, metaliczne czy jeszcze jakieś inne? Prosiłbym o szybka odpowiedź. Z góry Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konraad Napisano 22 Marca 2009 Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Na pewno nikt nie zna odpowiedzi na moje pytanie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rysto Napisano 18 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 Witam. Mam pytanie do bardziej doświadczonych użytkowników Aurig. Ostatnio wyciekło mi sporo płynu z przedniego hamulca. Z obecną siłą hamowania jest on bezużyteczny. Na stronie producenta znalazłem instrukcję jak krok po kroku odpowietrzyć i wymienić płyn... Tyle tylko, że płyn wymagany to Tektro Brake Fluid a takiego nie mogę nigdzie dostać. Jeśli ktoś już wymieniał takowy płyn to prosze o podpowiedź. Czy można go zastąpić innym albo czy można gdzies dostać oryginalny. Z góry dzięki za odpowiedz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bendus Napisano 27 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Możesz zastosowac Royal Blood magury (drogi), albo tańszy i łatwiej dostępny olej minealny Shimano. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OlafWiking Napisano 27 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Witam, mam pytanie odnośnie doboru adaptera do hamulców tarczowych. Więc od początku jestem posiadaczem roweru Author Dexter Kliknij I mam problem z doborem adaptera na przednie koło gdyż chce wymienić tarcze z 160mm na 180mm, mógłby mi ktoś pomóć jaki adapter mam zakupić gdyż dokładnie nie wiem jakie ma mocowanie amortyzator ISO czy PM a jaki hamulec. Niedawno zakupiłem taki adapter: Kliknij kolega mi podpowiedział ze będzie pasować niestety sie mylił i teraz jestem w kropce... Mógłby mi ktoś ludzkimi słowami wyraźnymi jak laikowi wytłumaczyc tudzież dac linka do potrzebnego mi adaptera, wydaje mi się że to bedzie ten Kliknij Lecz pewności nie mam a nie chce znów kupywać kota w worku smile.gif Dodam że rower ma hamulce Tektro Auriga Comp a amortyzator to RST Gila TnL Z góry dziękuje za pomoc Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cryminator Napisano 4 Maja 2009 Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Witam wszystkich Stałem się posiadaczem rowerku z hamulcami Tektro Auriga Comp, zapoznałem się z instrukcją i dowiedziałem się że w zestawie powinna być strzykawka i jakaś rurka - niestety z rowerem nic takiego nie dostałem. Mam się domagać od sprzedawcy czy da się to jakoś zastąpić "domowymi" narzędziami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rysto Napisano 15 Maja 2009 Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 Jeszcze raz w tym temacie poproszę o pomoc. Mianowicie potrzebuję zestawu do odpowietrzania tych hamulców. Jest on dołączany do nowo zakupionego sprzętu. Jeśli ktoś posiada takowy i jest z okolic Opola, Nysy to wdzięczny byłbym za pomoc. Możliwe też, że podejdą narzedzia z innych firm i ktoś już testował takie rozwiązania...? Z góry dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AbsyntH Napisano 15 Maja 2009 Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 Zestaw do odpowietrzania tych hamulców mozna zakupic w firmie Bikepiont w Jeleniej Górze, czasami wystawiaja na allegro. Teraz ich strona coś niedziała http://www.bikepoint.pl/, ale zawsze możesz zapytac przez email: bikepoint.pl@gmail.com Zestaw kosztował bodajże 15 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keli90 Napisano 22 Maja 2009 Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 Witam mam pytanie do znawców tego typu hamulców "Tektro auriga comp" śmigam juz na nich około rok czasu, jeżdzę średnio bo zrobiłem ponad 2000 km na tych oto sprzęcie (w porównaniu do kumpli to jest to nie za duzy dystans) mam problem bo tylni osprzęt (klocki, tarcze...) bardzo mam zabrudzone olejem, nie wiem czy mi hydraulika padła i z tego powodu nie mam prawie hamulca ponieważ miedzy klockami a tarcza nie ma takiego tarcia jak ma byc(po prostu ślizga) wiecie moze co z tym zrobic ? niby mam jeszcze na niego gwarancje, ale nie wiem czy jest go sens wysyłać bo mieszkam w ok. Nowego Sącza (woj. Małopolskie) a kupiłem go w Warszawie, z tego co wiem to najbliższy serwis tego rowerq jest ponad 100 km ode mnie. pozdro;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manio4444 Napisano 3 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 Witam Mam problem z moimi tektro auriga. Po ostatnim maratonie zauważyłem że coś mi szoruje w zaciskach, mam lekko krzywą tarcze, ale to nie był problem. Po wyjęciu klocków okazało się że zużyła się jedna okładzina i hamowałem na metalu i niestety starł się ten drucik który rozpycha klocki. Mam w związku z tym pytania: 1. Czy da się gdzieś kupić ten drucik? 2. Czy bardziej się opłaca kupić nowy hamulec? 3. Czy jest możliwość zamiany samego zacisku na jakiś innej firmy, np. hayes. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bendus Napisano 6 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2009 1. Zakładam, że chodzi o tą "sprężynkę" rozpychającą klocki ( http://www.discobrakes.com/images/products.../OBE-DS01SG.gif - w lewym górnym rogu na obrazku). Na ogół dodają takie coś do kompletu klocków. 2. Klocki wyglądają na identyczne jak w Shimano M525/M485, Winzip/BlackBox itp.. Jeśli to jest to samo, to komplet Sh-no na jedno koło to około 30-35 zł. Cena nowego hampla jest jakby nie patrzeć wielokrotnie większa. Czy się opłaca odpowiedz sobie sam. 3. Nie (a przynajmniej wysoce nieprawdopodobne). Mogą nie pasować rozmiary tłoków i ilości przetłaczanego płynu. Ponadto podany przez Ciebie Hayes pracuje na DOT, a w tektro jest olej mineralny. Przy takim połączeniu momentalnie posypałyby się wszystkie gumowe elementy (uszczelki, o-ringi itp.) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manio4444 Napisano 10 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 a czy DOT może spowodować uszkodzenie pracy tektro auriga? bo właśnie sobie przypomniałem że na jesieni poprzedniego roku dzień przed wyścigiem niefortunnie wylałem sporo oleju mineralnego, i musiałem od nowa zalać te hample DOT'em, gdyż nie miałem nic innego pod ręką i tak zostało... pozatym jeśli tłoczki są na tyle zbliżone, że po założeniu nowych klocków nie ma miejsca żeby choćby kartkę papieru między nie włożyć, oznacza że bd musiał rozebrać zacisk? w tym >> http://www.forumrowerowe.org/index.php?showtopic=52150 temacie autor napisał że rozebranie zacisku rozwiązuje podobny problem, ale czy warto się zabierać za te tektro? te hample są nieprzewidywalne, już nieraz mnie zaskoczyły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtus81 Napisano 11 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 Cześć mam do was pytanie, wczoraj odebrałem GT z hamulcami TEKTRO AURIGA w tylnym kole mam taki szum a jak kółko puszcze wolno to go dosyc szybko wyhamowuje nie naciskając hamulca czy poprosru okładzina się musi dopasować czy trzeba to jakoś ustawić, z przodu tego problemu nie ma z góry dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endriu86 Napisano 11 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 Siemka, powiedzcie czy da sie zrobic domowymi sposobami zestaw do odpowietrzania i zalania tych hampelkow? Glownie chodzi mi o to jakiej srednicy musza byc rurki oraz czy sa potrzebne do tego jakies koncowki? Pisalem do sklepu wymienionego powyzej (BikePoint) ale jeszcze nie odpowiedzieli :/ Znalazlem service kit w jakims brytyjskim sklepie internetowym http://www.dotbike.com/ProductsP6666.aspx?..._campaign%3dDPL ale ze wzgledu na przesylke jest to chyba nie oplacalne. Z gory, dzieki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manio4444 Napisano 16 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 @wojtus81 klocki muszą się dotrzeć @Endriu86 tu masz temat o zestawie do odpowietrzania http://www.forumrowerowe.org/index.php?showtopic=35708 do tektro też powinno pasować, wieczorem wrzuce kilka zdjęc mojego własnego zestawu,bo akurat rozkręciłem na części cały hamulce więc zrobie kilka fot;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endriu86 Napisano 16 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 manio4444 Byłbym wdzięczny za te fotki Ten temat co podałeś śledzę już od kilku dni ale info użytkownika właśnie tych hempelków (Tektro Auriga Comp) też jest dla mnie ważne, bo mimo wszystko drobne różnice w hamulcach są. Zastanawiam się czy jest konieczność zastosowania tej blokady przepływu (od kroplówki) bo mam takowy i wężyk od niego niestety jest za wąski i nie wchodzi na zaworek. Dorwałem wężyki który idealnie pasuje do zaworka (średnica wewn ~ 4mm oraz drugi 4.5mm, oczywiście ten pierwszy siedzi ciaśniej) ale niestety są za grube żeby wsunąć na nie ten bajer do blokady przepływu. W instrukcji Tektro nie ma żadnej wzmianki o czymś takim, po prostu wężyk) Dodam jeszcze na koniec że w poruszanym sklepie BikePoint maja zestaw do odpowietrzania tych hampli w cenie 29,99+6,50 wysyłka. W skład zestawu wchodzą: wężyk do odpowietrzania, 2 końcówki przewodów, płyn (ok 60ml), strzykawka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 7 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2009 Mam taki problem, hamulec odpowietrzałem 4 razy (tzn w sumie wymieniałem płyn bo pęcherzyków powietrza nie było), robilem to ponieważ klamka zaraz po zalaniu miała bardzo niewielki skok (1cm) a nie potrafiła mnie zatrzymać tak dobrze jak wcześniejszy mechaniczny ;|, po 4 razach dalej ten sam efekt, no nic, pojeździjmy, pojeździłem klamka się poprawiła, miło się ją wciska, ale siła hamowania nie wzrosła, dalej działają fatalnie, co może być tego przyczyną? zapowietrzony hamulec wątpie, klocki płynem przynajmniej przeze mnie zalane nie zostały, podobnie tarcza, po zdjęciu zacisku klocki wysuwają się prawidłowo, jakieś rady? Hamulec był kupiony jako używany, zalany "zamiennikiem" tj. LHM+ wspomnianym na początku tematu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krosiant Napisano 7 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2009 Wymień klocki. Ja mam Tektro Auriga Comp od marca i nic z nimi nie robiłem(oprócz używania:D) i działają świetnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktotek Napisano 23 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 Mam szybkie pytanie dot. Tektro Auriga Comp. Przy uzupełnianiu oleju należy m.in. odkręcić śrubkę w zbiorniczku w klamce - obok napisu "mineral oil". Jakim kluczem się to odkręca? Instrukcja mówi o T25 Torx ale jest to informacja błędna - kluczem T25 Torx można okręcić ale tarcze od piasty, śrubki z klamce są wyraźnie mniejsze. Jeszcze jedno pytanie - w klamce jest też podobna śrubka dzięki, której można zmienić położenie zbiorniczka względem klamki - zależnie od montowania hamulca na prawą lub lewą stronę - czy jest to ta sama śrubka co od zbiorniczka i znów jaka? Jak ktoś ma te hample pod ręką i zestaw kluczy Torx bardzo proszę o sprawdzenie. Ja właśnie kierując się instrukcją kupiłem T25 Torx i lipa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
urbus Napisano 8 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2011 Mam szybkie pytanie dot. Tektro Auriga Comp. Przy uzupełnianiu oleju należy m.in. odkręcić śrubkę w zbiorniczku w klamce - obok napisu "mineral oil". Jakim kluczem się to odkręca? Instrukcja mówi o T25 Torx ale jest to informacja błędna - kluczem T25 Torx można okręcić ale tarcze od piasty, śrubki z klamce są wyraźnie mniejsze. Jeszcze jedno pytanie - w klamce jest też podobna śrubka dzięki, której można zmienić położenie zbiorniczka względem klamki - zależnie od montowania hamulca na prawą lub lewą stronę - czy jest to ta sama śrubka co od zbiorniczka i znów jaka? Jak ktoś ma te hample pod ręką i zestaw kluczy Torx bardzo proszę o sprawdzenie. Ja właśnie kierując się instrukcją kupiłem T25 Torx i lipa ten torx to nie t25 tylko t15. poza tym idz do zwyklej castoramy albo innego marketu typu kaufland czy tesco i kup sobie komplet torxow... kosztuje 15zł wiec zbytnio nie obciazy ci kieszeni;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bugatti Napisano 8 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2011 Data Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deoksyryboza Napisano 2 Maja 2011 Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 Które klocki wg. Was będą lepsze - Unex, czy Kool Stop? Cena praktycznie ta sama, a obie okładziny są polecane. Które Wy byście wybrali? Zależy mi na sile hamowania, ale też na możliwości skutecznego doczyszczenia, jeśli się zabrudzą i dobrej modulacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Onyxer Napisano 3 Maja 2011 Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 Jak cena ta sama, a obie sztuki mają porównywalne opinie to trzeba się po prostu zdecydować, które podobają się nam bardziej wizualnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MatiK Napisano 27 Maja 2011 Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 mam problem z tymi hamulcami, z przodu mam tarcze 203mm i slabo hamuje, klocki wypalalem w piekarniku, potem papierem sciernym i tarcze rowniez papierkiem przejechalem, hamulec odpowietrzylem i wymienilem olej i nadal slabo hamuje, to wina tarczy czy klocków? Natomiast z tyłu podczas hamowania slychac jakbym 'spuszczal wode w kiblu', tyl tez odtluszczalem i nadal to samo. pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.