Skocz do zawartości

[Siodło] Co zamiast WTB Rocket V

KrisDNM

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wedlug mnie waga rowerzysty ma bardzo duze znaczenie bo jako 85 kilowiec lubilem Selle italia SLR gel flow, a WTB Pure uwazalem za zbyt szerokie, to majac ponad 110kg uwazam ze 145mm Pure V Pro jest idealne jesli chodzi o twardosc i szerokosc. Robie na nim traski do 100km bez pampersa. Bol jest tylko jak nie jezdze ze 2 miesiace.

Napisano

Ogólnie to dzięki za takie zainteresowanie moim postem. Osobiście ważę ~70kg. WTB Pure jest jedynie w wersji 148 i wydaje mi się będzie za szerokie skoro mam problemy z 142. Nie chcę wydawać więcej jak 110zł, ponad 200zł na siodło które również może być trafne to słaby interes.

@@Dokumosa, najbliższy dealer 150km stąd więc póki co nie mogę tego zrobić.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Pojeździłem trochę na Rockecie 142 i stwierdzam że to wciąż nie to czego szukam. Ból wciąż występuje, co prawda nie w środkowej części i pojeździć mogę trochę dłużej niż na Volcie ale jakie ma to znaczenie skoro jest niewygodnie.

Pogubiłem się już, 127 źle, 142 też źle. Mam wrażenie jak by było za twarde, o ile w 127 odczuwałem ból najbardziej wysuniętego punktu kości (jeśli mogę tak powiedzieć) i nie mogłem jeździć na następny dzień tak w 142 odczuwam ból bardziej rozłożony ale na następny dzień nie mam takiego problemu, z tym że moje uda mają wrażenie że jest za szerokie. Kości mówią szerzej a uda węziej? Mam jeszcze ze 2 tygodnie na zwrot Rocketa, do tego czasu muszę znaleźć następce. Powoli się poddaje, pozostało mi sprawdzić wersję 135.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Ta tabela od WTB to trochę dziwna jest.

Wynika z niej, że dla rozstawu kulszów 120mm (typowy dla mężczyzn)

to prawie nie ma siodeł...

Przyjmuje się przecież, że szerokość siodła to rozstaw kulszów + 20-30 mm.

Sam używam WTB Vigo, 142mm przy moich kulszach ~120mm, i jest OK.

• 4 tygodnie później...
Napisano

Ta tabela od WTB to trochę dziwna jest. Wynika z niej, że dla rozstawu kulszów 120mm (typowy dla mężczyzn) to prawie nie ma siodeł... Przyjmuje się przecież, że szerokość siodła to rozstaw kulszów + 20-30 mm. Sam używam WTB Vigo, 142mm przy moich kulszach ~120mm, i jest OK.

Ja mam rozstaw kości 136mm- to już chyba całkiem kanapa musi być wg tabelki :D 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...