Skocz do zawartości

[Tylne koło] skrzywione w stronę ramy

Mordziaty

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Od jakiegoś czasu mam problem z kołem "skrzywionym" w stronę ramy. Koło było normalne i leżało w równych odległościach od ramy, do czasu gdy oddałem je do centrowania nie wiem jakim cudem się tak dzieje sprawdzałem jeszcze inne kola sytuacja jest taka sama.

I teraz pojawia się pytanie czy to mój błąd podczas zakładania czy wada jakiejś części

Napisano

Jeśli na innych kołach jest tak samo to coś musi być nie tak z ramą. Daj jakieś fotki.

Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka

Napisano

Zwykłe haki to są pionowe:

fire_eye_fire_sky_006.jpg#ActualImage

I sądząc po materiale ramy to takie masz. Może rama jest asymetryczna (krzywa?) i ktoś kiedyś "poprawił" koło do ramy. Teraz wycentrowali Ci zgodnie ze sztuką i wypadło za bardzo na bok... Wkładałeś odwrotnie?

Napisano

Sorki pomyliłem mam takie jak na zdjęciu, wątpię żeby rama była krzywa bo to koło kupiłem nowe w sklepie i jak założyłem to było idealnie bez żadnego poprawiania , jak ustawiłem odwrotnie to sytuacja była taka sama tylko w drugą stronę

Napisano

Jak chodzi napęd? Bo można by przesunąć na konusach , ale potem może się okazać , że będzie kaseta ocierać o ramę. Musiał byś zobaczyć ile masz miejsca bo może ktoś tam grzebał kiedyś.

Napisano

Napęd chodzi bez zastrzeżeń, pewnie skończy sie na tym że zabiorę cały rower do serwisu i niech się z tym bawią...

Napisano

Jak po założeniu odwrotnie koło leci w drugą stronę to reklamuj centrowanie, bo Ci jakiś partacz przesunął obręcz względem piasty. Ktoś ogarnięty od razu po założeniu na centrownicę to zobaczy. No bo piasty chyba nie ruszali, ani dystansów?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...