tpude Napisano 18 Maja 2017 Udostępnij Napisano 18 Maja 2017 Witam, Poszukuję roweru cross'owego dla siebie. Mam 196 cm wzrostu (93 cm noga), ważę 105 kg, tak więc ograniczony jestem do rowerów dostępnych w rozmiarach ram 23'' i większych. Rozważam następujące dwie opcje: Unibike zethos gts 2016 - za 3 tys pln Cube cross pro 2016 - z a 3700 Bardzo proszę o poradę, czy uważacie, że warto dokładać to 700 pln do cube'a, czy niekoniecznie różnice warte są tych pieniędzy. W szczególności jako niedoświadczona w tematyce rowerowej osoba mam problem z porównaniem hamulców, ponieważ w obydwóch wybranych rowerach hamulce są innych marek. Jeżeli macie jakieś inne ciekawe i dostępne propozycje w powyższym przedziale cenowym z dostępną na rynku ramą w odpowiednim dla mnie rozmiarze będę wdzięczny za sugestie. Z pozdrowieniami dla szanownych użytkowników forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 18 Maja 2017 Udostępnij Napisano 18 Maja 2017 cube ma amorek powietrzny i taperowaną główkę. Zethos jest bardziej spójny sprzętowo cala grupa - SLX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tpude Napisano 18 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 18 Maja 2017 cube ma amorek powietrzny i taperowaną główkę. Zethos jest bardziej spójny sprzętowo cala grupa - SLX A w związku z tym Twoja rekomendacja ukierunkowana byłaby na ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 18 Maja 2017 Udostępnij Napisano 18 Maja 2017 unibike amor powietrzny w crosiaku - trochę przerost formy nad trześcią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HarveyDent Napisano 18 Maja 2017 Udostępnij Napisano 18 Maja 2017 Dobre Powietrzny amor coś daje w przeciwieństwie do 2 kg kowadła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 18 Maja 2017 Udostępnij Napisano 18 Maja 2017 ten amor powietzrny waży prawie tyle samo, to nie jest super wypas za 3000zł, To zwykłe kowadło z dopiskiem air, i skokiem symbolicznym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HarveyDent Napisano 18 Maja 2017 Udostępnij Napisano 18 Maja 2017 Bredzisz Waćpan. Ten amor lepiej wybiera nierówności na asfaltach, szutrach i bitych traktach niż sportowa Reba czy SID Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tpude Napisano 19 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 19 Maja 2017 HarveyDent, a mogę liczyć na Twoją radę w przedmiotowym temacie ?. Co byś na moim miejscu wybrał ?, rozważałbyś coś z poza mojej listy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HarveyDent Napisano 19 Maja 2017 Udostępnij Napisano 19 Maja 2017 Jak wkleisz specyfikację albo linka do niej to większa szansa że ktoś się wypowie. Nikt nie zna rowerów na pamięć i raczej nie licz że będzie biegał za Ciebie po internecie żeby znaleźć różnice. Pomóż sam sobie to uzyskasz pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tpude Napisano 20 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 20 Maja 2017 (edytowane) Proszę bardzo: https://www.expertbike.pl/unibike-zethos-gts-2016-p-893.html https://www.cube.eu/en/products/trekking/cross/cube-cross-pro-silver-grey-green-2016/ Jeszcze takie laickie pytanie. Czy rzeczywiście patrzenie na samą specyfikację jest wymierne ? Czy nie bywa przypadkiem tak, że producent producentowi nie jest równy nawet jak używają tych samych podzespołów ? Edytowane 20 Maja 2017 przez tpude Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtb Napisano 20 Maja 2017 Udostępnij Napisano 20 Maja 2017 Z tych dwóch nieco lepiej wypada Cube (głównie za sprawą lżejszego powietrznego amora) ale 700zł różnicy przechyla szalę na rzecz Unibike. W tym przedziale cenowym najlepszą wśród crossów ofertą jest Romet Orkan 5 (do dostania za 2,6-2,7k) ale Romet dla co niektórych jest skreślany za samą nazwę. Producent producentowi nie jest równy w zakresie podejścia do ewentualnych reklamacji i warunków gwarancyjnych , a wśród rowerów do 4k (i nawet ciut droższych) głównie liczy się osprzęt i geometria bo ramy jako takie nie są robione u producentów (poza nielicznymi wyjątkami , np. Giant) tylko u zewnętrznych dostawców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tpude Napisano 20 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 20 Maja 2017 Nie ma orkan 5-tki w pasującej do mnie rozmiarze ramy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HarveyDent Napisano 20 Maja 2017 Udostępnij Napisano 20 Maja 2017 Za GTB. Masz kasę to dorzuć do Kubusia. Nie masz to Unibike. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi