Skocz do zawartości

[Stery] Problem ze sterami

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Po ostatnich jazdach w okolicy kierownicy przy skręcaniu słychać pewne cykanie. Najpiewniej są to łożyska w sterach. Sprawdziłem i po wyjęciu amorka łożyska mają spory luz i cięzko się kręcą, dodatkowo mógł dostać się do nich piach. jest to bardzo denerwujące, można coś z tym zrobić? Rama Kross level a2 2008 Stery VP-AC41

Jak tak piszesz, to możesz mieć stery zintegrowane? Jak są wciśnięte w główkę ramy, a nie czujesz się jakoś bardzo pewnie z taką wymianą, to daj to lepiej do serwisu. Ja u siebie jeszcze sobie sam zakładałem: rama leżała godzinę w letnim południowym słońcu, a stery w zamrażarce. Wpadło jak  śliwka w kompot, tylko trzeba potem je wysuszyć, bo zamrożone stery łapią szron. Natomiast z wybiciem starych to mimo wrodzonego pędu do robienia wszystkiego samemu - chyba bym się nie zdecydował.

• 2 tygodnie później...

Idź do serwisu, będzie bezpieczniej bo wprasują Ci łożyska. Samemu też można ale istnieje ryzyko że uszkodzisz ramę i wtedy zaczną się dopiero problemy.

Można też zrobić sobie przyrząd za kilka zł, ale mimo wszystko robi się to tak rzadko że najszybciej będzie zrobić to w serwisie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...